Витамин D

Код на продукта:  1155/1155
90 капсули
Цена: 33,70лв.

 

Витамин D е важен витамин за поддържане на добро здраве на костите и зъбите, витамин D помага на организма за усвояване на калция, също допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Ние получаваме голяма част от витамин D от слънчевата светлина, и въпреки че можем да се измъкнем от храни, като например мазна риба, яйца и месо, това е трудно, за да получите достатъчно витамин D с храната.

Тялото ни прави витамин D, когато кожата ни е изложена на летните слънчеви лъчи, затова през зимните месеци тя може да бъде особено трудно да се получи достатъчно. През зимата ние трябва да получават витамин D дополнително.
Много хора имат ниски нива на витамин D, и няколко групи, изложени на по-голям риск от дефицит. Към тях се отнасят за бременни и кърмещи жени, деца до 5 години, хората на възраст 65 години и по-възрастни, и хора, които не са изложени на много слънце, например, тези, кой остане в помещенията в продължение на дълги периоди от време.

Без достатъчно витамин D и децата могат да бъдат изложени на риск от развитие на рахит, който причинява слаби и зле оформени кости. В зряла възраст и следвайте живот, не получават достатъчно витамин D може да доведе до остеопороза (омекване на костите).

Витамин D за отслабване!!!!
Нови проучвания сочат, че ниските нива на витамин D (слънчевият витамин) биха могли да повлият на нашето тегло през зимата. Витамин D се синтезира в нашия организъм под действието на слънчевата светлина, но през зимата има по-малко светла част на деня, хората са малко навън, а и са облечени с ръкавици и шалове, поради което кожата им има малко излагане на слънце. Предварителните проучвания показват, че хората с ниски нива на витамин D са склонни да трупат повече мазнини. Оказва се, че липсата на витамин D намалява разграждането на мазнините и води до повишено им съхранение под форма на депа. Многобройни проучвания показват ниски нива на витамин D при хора с наднормено тегло и затлъстяване.

Какви са предимствата?
Често се споменава като „слънчев витамин’ витамин D, така че допълнителният прием е особено важно в студените, тъмни месеци на годината, когато ние виждаме много малко на слънчева светлина.

🌸ВИТАМИН D3 от компания НСП
Витамин на живота, който оказва огромно влияние върху функционирането на Вашия организъм. Можете да го образувате сами, но само с помощта на слънчевата светлина. Витамин D се образува в кожата под влияние на слънцето. В нашата географска широта най-вече слънце стига до нас през пролетта и през лятото, а пък през есента и през зимата има по-малко слънчева светлина, а допълнително прикриваме кожата, за да се пазим от студ. Поддържане на съответното ниво на Витамин D в организма е от ключово значение за здравето на костите и мускулите. Витамин D участва също така в процеса на деление на клетките и оказва добро влияние върху имунитета на организма. Към най-добрите източници на Витамин D се отнасят яйца, риба, краве мляко и кашкавал.

🌸ВИТАМИН D3
помага за правилно абсорбиране на калций и фосфор • помага за поддържане на съответното ниво на калций в кръвта
• помага за правилно функциониране на имунната система • помага за правилно функциониране на мускулите
• помага за поддържане на здрави кости • помага за поддържане на здрави зъби
Трябват ли Ви допълнителни дози на витамин D3?
Основни причини за недостиг на витамин D са малко слънчеви дни през годината, употреба на защитни филтрове за слънцето, от които никак не бива да се отказваме, прекарване на времето в затворени помещения и, разбира се, диета. Отговорете си на въпросите по-долу. Ако поне на един от тях сте отговорили положително, трябва да помислите за допълнителни дози на витамин D.

Ядете ли достатъчно много продукти, богати с витамин D (мазна риба, яйца, кашкавал)?
• Употребявате ли противослънчеви филтрове?
• Прекаврвате ли повече време в офиса, дома или в други затворени помещения?
ВИТАМИН D3ПРЕПОРЪЧАНАТА ПОРЦИЯ ЗА ДНЕВНА УПОТРЕБА:
1 таблетка дневно по време на хранене

КЛЮЧОВИ СЪСТАВКИ:
Съдържание в препоръчаната порция (1 таб.):
Витамин D3 ………………….. 50 μg* / 1000% РДД*
*РДД — референтна дневна доза

УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ:
Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.

КОМПЛЕКТ PRO SENIOR!