В-Комплекс Витамини

Код: 1773
120 таблетки х 1116 мг
Цена: 17,93 Евро след РЕГИСТРАЦИЯ12.81 Евро 

Разпространени под общото название „Витамини от групата В“ тези витамини са осем на брой в този продукт (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 и B12) и изпълняват жизненоважна роля, гарантираща правилното функциониране на всички органи в човешкото тяло.

Биологично активната добавка на компания Nature’s Sunshine със същото име съдържа този ценен „букет“ витамини от групата В, които зареждат с енергия, премахвайки чувството на умора, увеличават издръжливостта и концентрацията, поддържат работата на имунната система и обмяната на веществата. Човешкият организъм се нуждае от определени количества от всеки витамин, влизащ в групата витамини В. С тази цел, съставът на този продукт е прекрасно балансиран, така че да улесни усвояването на витамин В12.

Точно високото съдържание на този витамин, превръща този продукт в отлично средство за поддържане здравето на вегани и вегетарианци. Но всъщност в какво се състои ролята на тези прословути В витамини?

Витамините от групата В са част от коензимите т.е. те работят съвместно с ензимите за производството на енергия в човешкото тяло. Също така те участват в преобразуването на въглехидратите в глюкоза и в обмяната на мазнините и протеините.

Тъй като B-витамините са крайно нужни за здравето на нервната система, те облекчават ефикасно депресивни разстройства и стресови състояния.

Действия:

  • Витамин B1: Осигурява енергия и отговаря за правилното функциониране на нервните клетки. Важен за преработването на въглехидратите, протеините и мазнините. Подобрява когнитивните процеси и настроението.
  • Витамин B2: Стимулира обмяната на веществата и служи като антиоксидант. Действа като активатор на фолиевата киселина и на витамин В6. Преработва мастните киселини и аминокиселините. Подпомага образуването на червени кръвни телца. Подобрява имунната, дихателната и храносмилателната система.
  • Витамин B3: Поддържа нивата жизнена енергия в организма и спомага за създаването на здрави мозъчни и нервни клетки. Взема участие в трансформирането на въглехидратите в мазнини, преобразува алкохола и е отговорен за регулирането на холестерола. Участва в над 50 различни обменни процеси, а също и в производството на хормони.
  • Витамин B5: Участва в производството на хормони като контролира хормоните на стреса и спомага за неговото овладяване. Необходим е за формирането на липидите (мазнините), стероидите и невротрансмитерите. А пантетинът, който се явява вторичен продукт от витамина В5, спомага за намаляване на нивата холестерол и триглицериди в кръвта.
  • Витамин B6: (пироксидин) Помага за образуването на различни невротрансмитери, което го превръща в ценен приятел на мозъчните клетки, подобрявайки настроението. Преработва аминокиселините и такива хормони като мелатонин, серотонин и допамин. Витамин В6, заедно с витамин В12 и фолиевата киселина, спомага за ефективното намаляване на нивата на хомоцистеин, сочен като вероятен причинител на различни дегенеративни проблеми. Подпомага имунната система и функцията на сърцето.
  • Витамин В7: (биотин) Подпомага усвояването на въглехидратите, мазнините и протеините.
  • Витамин B12: От значителна полза за нервната система и за обмяната на въглехидратите. Подпомага здравето на сърдечно-съдовата система. Той също съдейства за производството на хранителното вещество S-аденозил-L-метионин (SAM-e), който е полезен за ставите и за настроението.
  • Фолиева киселина: Важна за здравето на бременните жени, тъй като предотвратява дефектите при формирането на невралната тръба на бебето. Участва в синтеза на енергия. Подобрява настроението, апетита и съня. Необходима е за деленето на клетките и растежа, както и за производството на ДНК, РНК и червените кръвни телца. Тя също така формира нови протеини и участва в тяхното използване и усвояване. Подпомага преобразуването на хранителните вещества в енергия, поддържа здравето на червените кръвни телца. Подобрява имунната система.

Прием: възрастен – 1 капсула на ден по време на хранене.

Състав: ниацин, SynerPro концентрат (цветове на броколи – bbbrassica oleracea var. italica), листа от зеле (brassica oleracea var. capitata), корен от морков (daucus carota), корен от червено цвекло (beta vulgaris), розмарин (rosmarinus officinalis) плодове (solanum lycopersicum), корен от куркума (curcuma longa), екстракт от грейпфрут биофлавоноид, екстракт от хероперинов биофлавоноид, екстракт от портокал биофлавоноид), пантотенова киселина, биотин, витамин В6, рибофлавин, тиамин, фолиева киселина, витамин В12.
Помощни вещества: противослепващи агенти; дикалциев фосфат, микрокристална целулоза, стеаринова киселина, натриева кроскармелоза, магнезиев стеарат.

Съдържание – една капсула:
тиамин…………………….6 mg
рибофлавин……….…….6.8 mg
ниацинамид………………50 mg
витамин В6………………8 mg
фолацин……………….400 ug
биотин…………………300 ug
пантотенова киселина….40 mg

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите, бременност, кърмене
Да се съхранява на сухо и недостъпно за деца място.