Скелетна сила*

Код: 1356
60 таблетки х 1400 мг
Цена: 23,90 лв.

Скелетната система осигурява телесна опора и се състои от кости, мускули, кожа, мембрани и съединителна тъкан, които дават обща форма, мобилност и защита на тялото. Активният растеж на костите спира при момичетата по средата на юношеството, а при момчетата – около 20-тата година. Но всъщност костите не спират да растат през целия живот тъй като те постоянно се обновяват. За тези цел човешкият оргънизъм трябва да разполага с достатъчно запаси от определени хранителни вещества, както и от калций, фосфор и витамин D.

В случай, че недостига калций в кръвта, организмът ще запълни тази липса като си вземе нужното количество от костната система без да замени в последствие, взетия калций. Ако този процес се повтаря често, това може да доведе до порьозни и чупливи кости. А ако не бъдат взети мерки, това състояние ще се превърне в заболяване, познато като остеопороза.

С наближаване на критическата възраст, загубата на костна маса значително се увеличава, отчасти заради намалената секреция на естроген, който спомага за поддържане на здрава скелетна система. Този проблем, но в доста по-малка степен се отнася и за мъжете.

Редовната физическа активност през целия живот е от съществена важност за оптималното функциониране на костите и мускулите. Хранителният режим също е от основно значение тъй като той представлява първата причини за недостиг на калций в човешкия организъм.

Биологично активната добавка „Скелетна сила“ на компания Nature’s Sunshine осигурява всички вещества, необходими на тялото за обновяването и поддържане здравето на костите, мускулите, сухожилията и кожата. Състава на Скелетна сила противодейства на по-голяма част от причините, които разрушават твърдостта на костната система, гъвкавостта на опорно-двигателния апарат и способността за подновяване на кръвта.

 

Внимателно съставената формула на този продукт включва:

– калций, необходим за поддържане здравето на костите и зъбите и допринасящ за нормалната работа на мускулите и енергийната обмяна на веществата

– витамин А, помагащ за поддържане на красива кожа, здравето на лигавиците, добро зрение и силен имунитет, а също така и за нормалния метаболизъм на желязото.

– витамин С, отговарящ за производството на колаген и нормалното функциониране на кости, хрущяли, зъби и кожа; освен това, този витамин тонизира, зарежда с енергия и е силен антиоксидант, предпазващ клетките от оксидативен стрес.

– витамини от група В, допълнителни източници на енергия за организма

– витамин D, играещ важна роля за усвояването на редица минерали

– букет от разнообразни минерали, представляващи хранителна подкрепа за скелетната система

Действия:

– нормализира структурата на костната тъкан

– предотвратява развитието на остеопороза

– предпазва от деминерализация на костите

– бори се срещу ставните заболявания

– регулира киселинно-алкалния баланс в организма

– подобрява работата на сърдечно-съдовата и нервна системи

– явява се ценен източник на калций, магнезий, мед, цинк и бор

 

Приложения:

– костни счупвания, мускулни спазми и конвулсии

– профилактика на остеопороза, артрит

– в период на настъпване на менопаузата и климакса

– пародонтоза, кариеси

Прием: възрастен – 1 таблетка х 2 пъти на ден по време на хранене.

Съставки: калциев бис-глицинат, магнезиев оксид, дикалциев фосфат, калиев глюконат, калциев цитрат хидрат, пълнител; целулоза, противослепващ агент; стеаринова киселина, витамин С, стебло на хвощ и еквивалент (equisetum arvense), плодов концентрат от папая (carica papaya), лист от магданоз (petroselinum crispum), корен валериан (valeriana officinalis), бетаин хидрохлорид, концентрат от сок от ананас, железен глюконат, слепващ агент; магнезиев стеарат, цинков оксид, меден глюконат, боракс декахидрат, магнезиев бис-глицинат, пиридоксин, манганов цитрат, екстракт от корен от женско биле (glycyrrhiza glabra), витамин В12, витамин D2 и бетакаротен препарат.

Състав – една таблетка:

витамин А (RE) (от 25 μg бетакаротин)……75 μg

витамин D…………………………………………………1.25 μg

витамин С………………………………………………37.5 мг

витамин В6………………………………………………. 1.25 мг

витамин В12……………………………………………….7.5 μg

калий………………………………………………………..25 мг

калций…………………………………………………….150 мг

фосфор……………………………………………………..47 мг

магнезий………………………………………………..150 мг

желязо…………………………………………………..0,75 мг

цинк……………………………………………………….3,75 мг

мед…………………………………………………………0,5 мг

манган………………………………………………….…0,25 мг

бор…………………………………………………………0,25 мг

 

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите.

Да се съхранява на сухо и недостъпно за деца място.