Проактазим

Код: 1643
100 капсули х 625 мг
Цена: 39,90 лв.

Ензимите представляват биохимични катализатори, които контролират всяка функция в нашето тяло. С тяхна помощ се извършва синтез и разграждане на протеини, въглехидрати и мазнини до техните сурови съставки, които играят важна роля в редица процеси.

Ензимите са от особено значение за живите организми като цяло и неправилната работа дори на един от около 2000 съществуващи ензими може да доведе до заболяване. За съжаление с течение на годините, човешкото тяло постепенно намаля ензимния синтез. Това се дължи на разнородни фактори – влияние на околната среда, инфекции, тип консумирана храна, съдържание на протеини, микроелементи и витамини и т.н.

Биологично активната добавка Проактазим е усъвършенствана пълна формула ензими от растителен произход, които улесняват разграждането и смилането на храната в стомаха. Проактазим е ключов продукт за поддържане и лечение на стомашно-чревния тракт. Нейният състав е ефикасен и прекрасно балансиран, съдържащ протеаза, амилаза, глюкоамилаза, липаза, пектиназа и целулаза.

Проактазим се отличава от другите подобни продукти на пазара с това, че неговите капсули са обвити със специален вегетален филм, който буферира и стабилизира ензимите, предпазвайки ги от увреждане в стомаха и позволявайки им да работят пълноценно в организма.

За да подсили тяхната ефективност, Nature’s Sunshine е добавила във формулата допълнителни растителни екстракти, специално селектирани заради техните благоприятни въздействия на храносмилателната система.

Действия:
– активира разцепването и асимилацията на протеини, допълвайки недостига на протеолитичните ензими
– притежава аналгетичен и противовъзпалителен ефект
– предотвратява странични ефекти от хормонозаместителната и антибиотичната терапии
– оптимизира обмяната на веществата в тялото
– нормализира микрофлората в стомашно-чревния тракт
– укрепва имунната система
– подобрява микроциркулацията и разрежда кръвта
– ускорява тъканната регенерация

Приложения:
– тромбофлебит, атеросклероза, заличаващ се ентериртрит
– цистит, простатит, нефрит
– стенокардия, подостър етап на миокарден инфаркт
– бронхит, пневмония, синузит
– хепатит, панкреатит
– метаболитни нарушения (диабет)
– артрит (включително ревматоиден артрит)
– автоимунни заболявания
– алергични обриви и акне
– профилактика и лечение на постоперативни усложнения (възпалителни процеси, отоци, хематоми, сраствания)
– ускорено лекуване на фрактури, натъртвания, изгаряния и др.

Прием: възрастен – 1 или 2 капсули х 3 пъти на ден по време на хранене.

Състав: протеаза, амилаза, глюкоамилаза, липаза, пектиназа, целулаза, манголд (beta vulgaris), калиев цитрат, кимион (carum carvi), корен от глухарче (taraxacum officinale), корен от див копър (foeniculum vulgare), корен от жълта тинтява Gentiana lutea), корен от джинджифил (zingiber officinale), капсула (желатин, вода). Ензими от растителни източници.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към една или повече от съставките. Не се препоръчва за бременни или кърмещи жени.

Да се съхранява на сухо и недостъпно за деца място.