По Д’Aрко НСП

Свойства на кората от мравчено дърво «Пау Д’Арко” – имуномодулатор за деца и възрастни. Въздейства оздравително при простуда, грип, остри респираторни вирусни инфекции и се ползва при лечение на кандидоза.

Индианците в Бразилия използвали от векове вътрешната кора на мравченото дърво за лечение на много болести. Хората наричали това дърво с името По Дарко или дървото тахибо. Дървесната кора на това дърво по принцип е устойчива на въздействието на термитите и различни гъбички. Терминът „По Да’Арко” означава „клон за лък”, който индийците са ползвали за изработване на лъкове за стрели. Чаят известен като „лапачо”, приготвен от дълбок слой на кората на мравченото дърво, го употребявали за лечение на много заболявания. По данни на бразилската и американската преса, този чай се използвал успешно за лечение на ред болести, сред които и левкемия, диабт и рак.

В народната медицина използвали По Д’Арко за лечение на стомашно разтройство, колит, диария, дизинтерия, напикаване, треска, фарингит, ухапване от змия, сифилис, рак, артрит, простатит и други заболявания. Науката потвърждава, че кората на дървото По Дарко действително може да се използва като средство за лечение на тези заболявания, оказващо антибиотични, антигрипни, имуномодулиращи и антиканцерогенни свойства.

Кората на мравченото дърво съдържа антибактериални и антигрипни вещества като лапахол, лапахенол и др. Кората впуска в действие своята антигрипна активост по отношение на много видове гъбички, в това число и вагинални като кандида и трифофитон. Подтиска размногаването и развитието на вътреклетъчни паразити като маларийния плазмодий. Кората на По Дарко съдържа вещества, които способстват за намаляване на силните болки при артрит и ревматизъм, а също и оказва антивирусно действие, като се явява стимулатор на интерферони.

Интерфероните по същество представляват цитокини, сигнални протеини, които реализират комуникацията между клетките за активиране на защитните механизми на имунната система, подпомагащи отстраняването на налични патогени и чужди молекули.

Синтезират се по естествен път в тялото, като при някои състояния със значително намалена активност на имунната система, нивата им са недостатъчни, за да извършват своите биологични функции. Ксилодина, съвместно с лапалах намалява активността на ферменти, подпомагащи репродуктивността на вирусите.
Особен интерес е факта, че мравченото дърво подтиска фирменти, които с помощта на няколко вируси като хепатит В, С и ХИВ се внедряват в гените на клетките.

Хининът, съдържащ се в По Д’Aрко подтиска хеликобактерната бактерия, както и други подобни.
Лапахолът съдържащ се в По Д’Aрко има способността да намалява злокачествените тумори и да намалява повечето симптоми при развитието на туморните процеси, блокира постъпването на кислоров в раковите клетки, в резултат на което раковите клетки на тумора престават да се делят, спират да функционират и от там развитието на раковия процес се потушава.
Учените са доказали, че туморите повишават активността си при карциносарком на Волкер, при сарком на Йошида и ломфосарком на Мърфи – Старма, а също и при други форми на рак. Кората на По Д’Aрко се използва при злокачествени заболявания на кожата, СПИН, венерически болести като гонорея и сифилис, а също и при синдром на хронична умора. Оказва тонизиращ ефект, както и изразен болкоуспокояващ ефект.
Действа в случай, че ни тресе при висока температура. Има противовъзпалително действие и способства за нормализирането на нивото на кръвната захар.

Антимикробното действие на кората на мравченото дърво привлякло вниманието на учените. Механизма на антимикробното действие е свързан със способността да увеличава захранването на клетките с кислород и да увеличава количеството на еритроцитите в кръвта. Това от своя страна съдейства за унищаването на бактериите, вирусите и гъбичките. Най – добри резултати при използването на По Д’Aрко били при използването му против гъбичната кандида Albicans, стафилококи, трифосфатон, бруселла, при малария, туберкулоза и дизинтерия.

Жителите на САЩ са запознати с ефективността на
По Д’Aрко в случаите на млечница (кандидоза), при захарен диабет, хипогликемия, лейкома, лупус, артрит, херпес, различни язви, болки в черния дроб и алергични реакции. Доказано е, че антивирусното действие на По Д’Aрко се разпространява от вирус на херпес тип І и ІІ, простуди, грип, остри респираторни вирусни инфекции и полиомелит.

В основата на приготвянето на биологично активната добавка По Д’Aрко на НСП е кората на мравченото дърво, което води своя произход от Южна Америка (Бразилия и Аржентина).

По Д’Aрко има много широк спектър на приложение:
Поддържа имунната система.
Оказва силен антибактериален и противовирусен ефект, може да се определи като имуномодулатор.
Има ясно изразен противогрипов ефект.
Подобрява кръвообръщението.
– намалява болката
– увеличава нивото на еритроцитите в кръвта
– може да се използва при вирусни инфекции, простуда, грип и остри респираторни и вирусни инфекции
– има противогрипно и противопаразитно действие
– може да се приема и при бактериални инфекции
– алергии
– ревматизъм
– гастрит
– тумори
– колит
– простатит
– възпаление на отделителната система
– анемия
– левкемия
– при чревна и вагинална кандидоза
– онко проблеми

Състав в една капсула: 100бр
Вътрешността на кората на мравченото дърво Tabebuia impetiginosa – 500 мг.

Начин на прием:

В качеството си на хранителна добавка По Д’Aрко на НСП се приема профилактично по 2 капсули 2 пъти на ден по време на хранене.
Съхранява се на сухо и прохладно място.

Противопоказания:
Непоносимост към съставкие.

Продуктима По Д’Aрко на НСП свидетелство за държавна регистрация на страните от Митническия съюз, разрешен е за производство и реализация сред населението.

КОМПЛЕКТ PRO IMMUNE!