По д’Арко

По д‘Арко
100 капсули х 620 мг
Цена: 34,60 лв.

Пау д’арко или както го познаваме още – мравчено дърво, е красиво, вечно зелено дърво, с розови цветове, което идва от земите на Южна Америка. Има около 100 вида пау д’арко, но само няколко осигуряват ползи за здравето. Употребата на растениението с лечебна цел датира още от 1873 г., когато хората са го консумирали под формата на чай.
Екстрактът от вътрешната кора на растението има редица ползи за здравето.
За възстановителните му ефекти при настинки и грип допринасят фенолните съединения, съдържащи се в кората му и отличаващи се с висок антиоксидантен капацитет. Сред тях особено много се откроява кверцетинът, чиято активност срещу свободните радикали е много ввисока.
Екстрактът от мравчено дърво оказва своя противовъзпалителен ефект чрез потискане синтеза на провъзпалителните простагландини, подобно на аспирина и другите нестероидни противовъзпалителни средства. За разлика от тях обаче, екстрактът не дразни стомаха и червата, а напротив – оказва противоязвено и антибактериално действие спрямо причинителя на язвите – Helicobacter pylori.
Поради съдържащите се в състава му танини, антрахинони и фенолни съединения, мравченото дърво регулира чревната моторика.
Интересното е, че в нормални дози противодейства на диарията и потиска причиняващите я бактерии, а в по-високи – започва да преобладава лаксативното действие на антрахиноните.
Това обяснява защо екстрактът от растението се препоръчва както срещу запек, така и срещу диария.
Един от главните активни компоненти на мравченото дърво е фенолното съединение лапахол, чиято химична структура наподобява тази на витамин К (природен нафтохинон).
Лапахолът нe проявява витамин К-активност, а вместо това потиска ензими, свързани с метаболизма му, с което оказва лек до умерен  антикоагулантен и „разреждащ кръвта“ ефект.
С това може да се обясни факта, че екстрактът от мравчено дърво подобрява кръвообращението при периферни съдови нарушения и ускорява зарастването на рани и екземи.
Екстрактът от вътрешната кора на пау д’арко може да намали болката при рак.
Този ефект се дължи на едно от биологично активните съединения в състава му – бета-лапахон. Според много изследвания бета-лапахон унищожава раковите клетки у мишки, без да засяга здравите клетки.

 

Компания Nature’s Sunshine предлага невероятен продук  По д‘Арко 100% натурален и ефективен като за деца от най малкий възраст, така и за възрастни. 

Действия:
– оказва силна помощ на имунната система
– притежава силни антибактериални, антивирусни, антиракови свойства
– има отявлен антиканцерогенен ефект
– подобрява кръвообращението

Приложения:

– възпаление на пикочните пътища
– бактериални инфекции
– ревматизъм
– простатит
– чревна и вагинална кандидоза
– анемия
– колит
– хеликобактер пилори
– гастрит
– уничтожава раковите клетки
– гъбични заболявания
– цероза, хипатит

 

Прием: възрастен – 2 капсули х 3 пъти на ден по време на хранене. Продължителност на приема: 1 месец, при необходимост може да бъде повторен.

Състав на една капсула:
вътрешната част на изсушена кора от по д’арко………………485 мг
корен на астрагал (astragalus membranaceus)………………5 мг
чесън………………5 мг
натриев хлорофилин (хлорофил)………………5 мг
Допълнителни вещества: магнезиев стеарат, силициев диоксид, желатин.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите, бременност, кърмене. Да се съхранява на сухо и недостъпно за деца място.