Мастър Гланд

Мастър Гланд*
Код: 4701
Съдържа: 120 капсули х 585,5 мг
Цена: 36,50 лв.

Ендокринната и нервната система са тясно свързани тъй като съвместно регулират всички процеси в човешкия организъм: растеж, метаболизъм, храносмилане, отделителни функции,  елиминиране, менструация, сън и т.н. Ендокринната система комуникира чрез своите химически вестоносци – хормоните, който са способни да отключат краткотрайни или дълготрайни реакции в нашето тяло. Ендокринната система е фина и функционира най-добре, когато има на разположение запас от необходими минерали.
Примерно щитовидната жлеза успява да свърши правилно своята работа тоест да поддържа точния метаболизъм и нива телесни течности, когато има на разположение достатъчно йод. По същия начин панкреасът, който отговаря за нивата на кръвната захар, за да работи добре се нуждае от хром. Поради тази причина консумирането на храни, богати на минерали е от огромно значение за здравето и безпроблемното функциониране на ендокринната система. За съжаление в наше време храната, която ядем се оказва с доста бедно съдържание на тези, така нужни минерали.

Компания Nature’s Sunshine Products (NSP) е разработила ключов продукт за ендокринната система, наречен Мастър Гланд, който представлява смес от антиоксидантни витамини, минерали и фитунутриенти с цинк, допринасящи за нормалното протичане на обменните процеси и когнитивните функции в човешкия организъм а същото и за нормално хормонално състояние.

Мастър гланд, както истинский мастър, подпомага и  настрайва нашата хормонална система, тя да работи перфектно.

Мастър Гланд съдържа редица основни витамини и минерали, които са комбинирани със специфични билки и растения. Целта е съставките да се допълват взаимно, да подсилват своите свойства, да се абсорбират лесно от организма и най-вече да доставят всекидневната доза хранителни вещества на жлезите.

Но Мастър Гланд е повече от това – благодарение на сибирския женшен, влизащ в неговия състав, този продукт дава допълнителна енергия и повишава физическата и умствена издръжливост. Също така Мастър Гланд подсилва имунната система, която е от жизненоважно значение за поддържане на крепко здраве.

Действия:
– активира и подсилва имунната система
– подобрява зрението
– грижи се за клетъчната „специализация“
– намаля умората и увеличава трудоспособността
– нормализира функционирането на нервната система
– стимулира производството на колаген
– заздравява кръвоносните съдове
– притежава антиоксидантни свойства
– стимулира интелектуалната дейност
– активизира метаболизма и виталността
– уравновесява кръвната захар

Прием: възрастни – 2 капсули по време на закуска и 2 капсули по време на обяд с голяма чаша вода.

Състав – една капсула:
витамин А (от бета-каротин)………………..45 мкг (RE)
витамин Е………………..4,75 mg
витамин С………………..30 mg
пантотенова киселина………………..12 mg
цинк………………..3 mg
манган………………..0.5 mg
лецитин………………..12,5 mg

Съставки: корен от женско биле (glycyrrhiza glabra), витамин С, надземните части на люцерна (medicago sativa), аспержи стъбло (asparagus officinalis), кора от черен орех (juglans nigra), листа от магданоз (petroselinum crispum), калиев цитрат, листа от мащерка (thymus vulgaris), листа и стъбло на кафяви водорасли (ascophyllum nodosum, laminaria digitata), цинк глюконат, корен от глухарче (taraxacum officinale), сибирски женшен (eleutherococcus senticosus), корен от китайска ангелика/донг куай (angelica sinensis), екстракт от лимон – биофлавоноиди, плодове на Шизандра (schisandra chinensis), корен от лечебна ружа (althaea officinalis), листа от мечо грозде (arctostaphylos uva-ursi), пантотенова киселина, соев лецитин, витамин E, бета-каротин преп., манганов цитрат. Kапсулата (желатин, вода)

Съвети за страдащите от алергии: съдържа съставки, извлечени от соя.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите.
Да се съхранява на сухо и недостъпно за деца място.