Екстракт от плодовете на глог

Екстракт от плодовете на глог
Hawthorn Berries Extract
Код: 1760
59 мл – Цена: 25,90 лв.

Само по формата на глога и наситения червен цвят на неговите плодове, се разбират лечебните му свойства за сърдечно-съдовата система. Сам по себе си, червеният цвят разкрива високо съдържание на флавоноиди в глоговите плодчета, които наред с друга негова съставка – олигомерни процианиди, са широко признати за тяхната способност да тонизират и укрепват сърцето и да предотвратяват сърдечно-съдовите увреждания като извличат свободните радикали и инхибират възпаленията.

Освен това, плодовете на глога съдържат магнезий и ниацин (полезни в лечението на стенокардия), плюс най-малко седем известни естествени разредители на кръвта, най-малко девет отделни антиедемни вещества и три хипертоници (разширяващи кръвоносните съдове, понижават кръвното налягане и намалят натоварването на сърцето).

Мощните благоприятни свойства на глога за сърдечно-съдовата система са били отбелязани в най-известните медицински издания. В Британския медицински вестник се споменава изследване, според което плодовете на глога значително са подобрили здравето на пациенти, страдащи от „износено“ сърце и на заболели от сърдечно-клапна болест. От същото изследване става ясно, че плодовете на глога увеличават усвояването на кислород от сърцето, укрепват сърдечния мускул, регулират както високото така и ниското кръвно налягане и разширяват периферните и коронарни артерии, които доставят кръв в сърцето. За повече от 100 години медицинска литература, до момента няма постъпила информация за усложнения, дължащи се на употребата на глог.

Тук трябва да се прибави и едно ценно, но непознато свойство на глоговите плодчета – това да помага при синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност у децата, като подобрява концентрацията и съсредоточеността.

Освен всичко изброено до тук, в народната медицина глогът се счита за силен диуретик и традиционно се използва в лечението на бъбречни заболявания тъй като стимулира уриноотделянето.

Действия:
– активира метаболитните процеси в миокарда
– нормализира кръвното налягане
– подобрява кръвообращението
– укрепва стените на кръвоносните съдове
– осигурява поддръжка на кръвоносната система
– подсилва сърдечния мускул, нормализира сърдечния ритъм
– притежава силно антиоксидантно действие
– оказва благоприятно влияние на дейността на бъбреците

Приложения:
– аритмия, сърцебиене
– високо/ ниско кръвно налягане
– безсъние, нервност
– траен световъртеж
– отоци, ревматизъм
– инфаркт, тахикардия
– алергии, епилепсия
– мигрена, главоболие
– задържане на течности
– наднормено тегло

Прием: възрастни –  пият се 15 – 20 капки (1 мл), разтворени във вода два пъти на ден по време на хранене.

Състав:
екстракт от плодове на глог (crataegus laevigata), в растителен глицерин, вода, естествен овкусител – капина.

1 мл (15-20 капки) се равнява на 250 мг плодове на глог.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към една или повече от съставките. Не се препоръчва за бременни или кърмещи жени.

Да се съхранява на сухо и недостъпно за деца място.