Essential Oil – Frankincense (тамян)

Код на продукта: 3869
Цена 158,80 лв след РЕГИСТРАЦИЯ 
цена 113,40 лв

Етерично масло от тамян или течното злато! Известен като цар на етеричните масла, тамянът има голям набор от забележими приложени и предимства.

Това мощно етерично масло е почитано заради способността му да разкрасява и подмладява кожата, когато се прилага локално и да стимулира клетъчното здраве и имунитет, както и да произвежда здрав противовъзпалителен ефект, при вътрешен прием.
С многобройните си употреби, няма съмнение защо тамянът е бил високо ценен от древните цивилизации и се е използвал за най-свещените практики.
За някои религии тамянът се счита за едно от най-ценните притежания от древни библейски времена, след като е бил даден като подарък за Христос след раждането му. Ароматът, който тамянът излъчва, създава чувство за удоволствие, мир, спокойствие и цялостно добро здраве, което обяснява уникалната му стойност, още от древни времена.
Точно както в ценното си минало, маслото от тамян е високо ценено в общността на doTERRA и продължава да бъде едно от най-популярните етерични масла.

– Страдате от суха кожа? Тамянът ще помогне!
Добавете няколко капки масло от тамян към крема за ръце, тяло, лице, за да помогнете на кожата да бъде хидратирана и подмладена.
Когато използвате маслото от тамян за да съживите вида на ръцете си, не забравяйте и ноктите.
Просто капнете капка масло от тамян на всеки нокът и втрийте в нокъта и кутикулите.
Това ще остави ноктите изглеждащи блестящи и здрави.

– Стресирани сте? Е, тамянът може да ви помогне и с това.

Химичните компоненти на тамяна са причината за изключително силния му аромат, който може лесно да разсее негативните емоции, като стреса. Ако чувствате, че напрежението от живота оказва негативно влияние върху настроението ви, нанесете тамян върху стъпалата на краката. Успокояващото усещане и аромат ще спомогнат за чувство на релаксация и балансирано настроение.

Етерично Маслото от ТАМЯН има силен противовъзпалителен ефект – алтернатива на нестероидните противовъзпалителни.
Подобрява дишането при астматици, прилага се при кашлица, задух и бронхоспазъм.

Помага при затегнати случаи на боледуване, добро действие има върху атрофия на носната лигавица.
ма кръвоспиращо действие – например при кървящи хемороиди. Прави се смес от базово масло (зехтин, сусамово и други) с 3-4 капки етерично масло тамян. Намазва се локално.

Маслото има добро действие върху храносмилането – при газове, диспепсия, намалява спазмите и гаденето. Тук с много добър ефект са етеричните масла от кимион и фенхел.

Добър ефект при заболявания на опорно-двигателния апарат – с болков синдром в областта на ставите и мускулите. Правят се разтривки локално, с базово масло.

Подходящо е и при синдрома на „неспокойните крака“ – правят се ванички на стъпалата. Може да се съчетани заедно с етерични масла лавандула или иланг-иланг. Подходящо е да се прави цикъл с тази процедура – от 10 до 20 дни.

В козметиката се използва в кремове – при суха, застаряла кожа, със загуба на еластичност. Подходящо е при стрии – когато още са нови – розови. Използва се и при брадавици – директно по едно капка, без да се разрежда, по няколко пъти на ден.

Подходящо е за възстановяване структурата на фоликулите на косъма, за укрепване и връщане еластичността на косата. Добър ефект има за изчистване на пърхота.

Стимулира венозната и лимфната циркулация. Подходящо е при премахнати на лимфни възли – например при рак на гърдата, като помага за разнасяне на лимфостазата (лимфозастоя).
Прилага се като масаж в областта за лимфен дренаж. Поради подобряване на лимфната циркулация се използва и при целулит.

Последните години все повече проучвания се насочват и към противотуморната активност на етеричното масло тамян.

 

-За топла и успокояваща атмосфера сложете в дифузера 1-2к тамян, 2к INSPIRE(NSP) и 1-2REFUGE (NSP)
Този бленд за дифузер работи чудесно за отмора и създаване на приповдигнато настроение.

Essential Oil -INSPIRE(NSP) 👉https://wp.me/P8MK78-OZ
Essential Oil -REFUGE (NSP) 👉https://wp.me/P8MK78-OW

225767fae7a398fПОРЪЧАЙ СЕГА