Gentle Move!

Подпомагане на храносмилането и здравето на храносмилателната система

Сместа Трифала (Амалаки, Бибхитаки, Харитаки), червен бряст и корен от алтея има благоприятен ефект върху храносмилането и подобрява функцията на храносмилателната система и червата.

Това е уникална смес от магнезий и билки, специално разработена за поддържане на храносмилателната система. Магнезият помага за поддържане на електролитния баланс.
Тази формула съдържа и екстракт от Трифала, традиционна смес от диви аюрведа растения.

  • Поддържа храносмилателния тракт и помага за нормализиране на храносмилането
  • Възстановява здравето на червата
  • Естествена помощ при запек
  • Премахва възпалението в стомашно-чревния тракт
  • Възстановява лигавиците на червата и стомаха
  • Грижи за здравето на червата и поддържа храносмилателния баланс
  • Нормализира храносмилането и усвояването на храната.

Магнезий

Смята се, че 80-90% от магнезий се губи по време на храносмилането на храната. Така че не е изненадващо, че почти 70% от хората не получават достатъчно от този основен макронутриент. Магнезият поддържа много функции в организма, като здравето на костите, психологическата функция, работата на мускулите, и допринася за поддържането на нормален енергиен метаболизъм – производство на енергия и е важен за здравето на нервната система.

Екстракт От Трифала

Получен от плодовете на амалака (индийско грозде), бибитака и харитака, екстрактът от трифала играе важна роля в Аюрведа повече от 1000 години. Triphala, считан в Аюрведа за основа на подкрепата на стомашно-чревния тракт, съдържа много биоактивни съединения.

Основните му компоненти са танини, галова, елагова и хебулинова киселина-мощни антиоксиданти. Той също така съдържа флавоноиди: кверцетин и лутеолин, както и различни сапонини, антрахинони и аминокиселини.

Трифала може също така да нормализира храносмилането и усвояването на храната, като се грижи за здравето на червата и поддържа храносмилателния баланс.

Червеният бряст

Червеният бряст е широко известен с традиционната си роля в поддържането на здравето на червата. Той е богат на успокояваща слуз – хлъзгава субстанция, която може да покрие стомашната и чревната лигавица, улеснявайки преминаването на чревното съдържание.

Заедно с увеличаването на консумацията на червен бряст, качеството и условията на отглеждане се превърнаха в най-важните критерии при избора му. Ние работим само с опитни берачи, които отговорно и ръчно събират парчета от това растение за нас. Всяка пролет нашите партньори събират кора от дървета, чиято възраст е най-малко 15 години, използвайки специални техники. Това много е важно, тъй като сокът, който тече от април до юли, помага лесно да се отдели външната кора от вътрешната, като по този начин се запази дървото за следващата реколта.

Лекарствен Алтей

Алтей лекарствен, е многогодишна билка, произхождаща от Европа, Северна Африка и Западна Азия. Красивите му бели и розови цветя могат да бъдат намерени в природата по бреговете на реките и на солните блата, тъй като предпочита влажни пясъчни почви.

Коренът на алтея се използва в традиционната билкова медицина от векове. Смята се, че поддържа здравето на лигавиците на целия храносмилателен тракт и неговата слуз, подобно на восък вещество, успокоява всяко дразнене върху тях.

Състав:

Магнезий, екстракт от Triphala, къдрав киселец, коренище на джинджифил, екстракт от лекарствен алтей и кората на червения бряст.

Цена  23,70 €
След регистрация 16,90 € 


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s