Цинк Alt NSP.

Цинкът влиза в състава на над 300 ензими и директно участва в различни жизнено-важни процеси между които са синтеза на протеини (включително колаген), образуване на съединителна тъкан, производството на РНК и ДНК

Цинкът играе ключова роля в процеса на образуване на клетките, включително и на тези от тях, които работят за имунната защита на човека. Той участва в състава на ензими, които помагат на раните бързо да зараснат. Същите тези ензими укрепват лигавиците. Ако на организма не достига цинк, защитните сили отслабват. Появява се проблем с лигавиците, а това от своя страна води до лесно възпаляване на устата, носа, бронхите.

Цинкът подпомага образуването на имуноглобулините – белтъците, които се грижат за изграждането на имунни антитела. Клиничните проучвания доказват, че точно определени дози цинк са необходими за производството и нормалната дейност на тези така важни клетки на имунната система.

Американски учени са установили, че цинкът освен да укрепва имунната система може и да повиши активността на T-клетките – лимфоцитите, които унищожават опасните вируси и бактерии. Затова се смята, че цинкът е един ефикасен метод за повишаване на защитните функции на имунната система и за превенция на инфекции, при които антибиотичното лечение не е ефикасно.

Цинкът спомага и за образуването на витамин D, което също така засилва имунитета.

Уникален Цинк Alt NSP. повече за него https://nspbg.com/zink-alt/


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s