Витамин D-3 и COVID.

Витамин D това не е обикновен витамин, а стероиден хормон, който има способността да влияе на около 2000 гена в човешкия организъм.Само един пример за важен ген, който витамин D регулира, е способността на организма да се бори с инфекции и хронично възпаление.

Той също така произвежда над 200 антимикробни пептида, това е едно от обясненията защо витамин Д е толкова ефективен срещу инфекци, настинки и грип.
Голямо проучване, проведено в Израел от 1 февруари до 30 април 2020 г., установи, че ниските нива на Витамин D в плазмата са независим рисков фактор на заразяване с COVID-19.
От 7807 души 782 (10,1%) са положителни за COVID-19 и 7 025 (89,9%) отрицателни за COVID-19. Средните нива на Витамин D в плазмата са значително по-ниски при тези, които са дали положителен резултат за COVID-19.
Основният съвет за днес е “ да поддържаме нивото на витамин D на оптимално ниво за цялостното здраве, както и за по-добър имунен отговор към COVID-19»
Такова сериозно внимание на изследователите към витамин D не е случайно. В края на краищата, този витамин е важна част от механизма за защита на организма от вируси, инфекции и възпалителни агенти.
Витамин D
✔поддържа вроден и придобит имунитет;
✔засяга функцията на лимфоцитите;
✔влияе върху производството на възпалителни фактори-цитокини;
✔засяга активността на макрофагите;
✔увеличава производството на интерлевкин-1 и простагландин Е2;
✔участва в синтеза на собствения интерферон;
✔поддържа здравето на бариерните системи на тялото:
✔дихателната система и червата.
Витамин D е превантивно средство за автоимунни заболявания като аутизъм, сърдечносъдови заболявания, диабет, високо кръвно налягане, невромускулни заболявания, остеопороза, хронични болки, настинка и др.Недостатъчното наличие на витамин D се свързва със сериозни заболявания като рак на гърдата и дебелото черво, меки кости, остеомалация и покачване на тегло, депресия и дрВит.Д3 NSP
Съдържание в препоръчаната порция (1 таб.):
Витамин D3 ………………….. 50 μg* / 1000 IU*
IU дневна доза
Помощни вещества: целулоза, магнезиеви соли, мастни киселиниПрием: възрастни – 1-2 капсули по време на хранене с голяма чаша вода.
60 капсули в кутия

Цената 18,20 евро след регистрация цена 13 евро.

ВИТАМИ D3 https://nspbg.com/vitamin-d/


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s