Васкулитът!? Как да се справим.

vegeto-sosudistaya-distonija2Васкулитът представлява възпаление на кръвоносните съдове, което води до тяхното удебеляване, стесняване, отслабване.
Васкулитът е наименование, което обединява в себе си цяла група редки заболявания, които протичат с възпаление на кръвоносните съдове. Това състояние възниква, ако имунната система атакува кръвоносните съдове по погрешка, вследствие на инфекция, лекарство или друго болестно състояние.
Васкулитът е състояние, вследствие на което се възпалява и уврежда стената на засегнатия кръвоносен съд. Възпалението може да бъде остро и краткотрайно или хронично, което да протича за дълъг период от време.
В по-тежките случаи увредените стени на кръвоносните съдове водят до нарушение в снабдяването на органите с кръв.
Последствието от това е лишаването им от кислород и важни хранителни вещества.
Това може да бъде причина за тежкото увреждане на тъканите и органите, особено в случаите, когато са засегнати кръвоносните съдове на жизненоважни органи, каквито са мозък, бели дробове, бъбреци.
Заболяванията от групата на васкулитите се характеризират с определени особености, които произтичат от вида на засегнатите кръвоносни съдове, тежестта на увреждането на органите.
Васкулитните заболявания могат да бъдат обособени не само като отделни болести, но и да съществуват в редица други заболявания като тежки хронични инфекции /хепатит В и С/, ракови заболявания и ревматични проблеми.
Причини:
Първичните васкулити обикновено нямат фамилност. В повечето случаи пациентът е единственият, засегнат в семейството, и е много малко вероятно братята и сестрите да се разболеят от същата болест. Най-вероятно комбинацията от различни фактори играе роля като причина за болестта. Смята се, че за развитието на болестта може да имат значение различни гени, инфекции (отключващи фактори) и фактори на околната среда.
В много от случаите, причината за поява на васкулит е неизвестна. Твърди се, че неправилното функциониране на имунната система може да отключи васкулит.
Васкулитът може да бъде усложнение, причинено от ревматоиден артрит, лупус, синдром на Сьогрен. Васкулитите могат да засегнат хора от всяка възраст и пол.
Може ли да се лекува?
Може, в наши дни васкулитът може да се лекува, въпреки че някои усложнени случаи са истинско предизвикателство. При правилно хранене, въстановяване, може да се постигне контрол на заболяването (ремисия).

Системните васкулити са системни заболявания на съединителната тъкан .

3 vasculites_BG-01
Компания NSP има продукти с изразен терапевтичен ефект, благодарения на тези продукти има възможност да се справим с тази болест поне да держи васуклитът в състояние на ремисия.
1. Прочистване на червата, и кръвоносните съдове, при васкулит този процес много е важен!
2. Здравослона храна 
3.Достаточно количесво на вода
Продуктите!
и други… (всичко индивидуално)
Има въприси?
Пишете: likansp@gmail.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s