АВТОФАГИЯ!?

Йошинори-ОсумиБлaгoдapeниe нa пpoцeca aвтoфaгия, ĸoйтo e xapaĸтepeн зa вcичĸи живи opгaнизми нa плaнeтaтa, ĸлeтĸитe ce чиcтят oт вcичĸo нeнyжнo, a opгaнизмът – oт ĸлeтĸитe, ĸoитo нe ca мy нeoбxoдими.
Нобел за автофагия, механизъм за регенерация на човешкия организъм
Наградата за медицина присъдена на японеца Йошинори Осуми, чиито открития проправят пътя към нов подход в лечението на болести от рак до невродегенеративни състояния
През 90-те Йошинори Осуми използвал обикновена хлебна мая в генетичните си опити. Първо изяснил някои от интересуващите го процеси в живата мая и е доказал, че подобни процеси текат и в човешките клетки.
71-годишният Професор Йошинори Осуми от Токийския университет е първият учен в света, който визуално е наблюдавал функцията „автофагия“, при която клетката, поставена в състояние на глад, включва процес на рециклиране на увредените протеини и синтезира нови протеини от увредените.
За това си епохално откритие проф. Йошинори Осуми е удостоен с Нобелова награда за 2016 г.
Автофагията (самият термин автофагия означава „самоизяждане” на старогръцки) е вътрешната програма за регенерация на тялото – отмиращите клетки се унищожават и все още използваемите компоненти от тях се включват в нови клетки.
Процесът има ключово значение за предотвратяване на опасни ракови нараствания, за поддръжка на здрав метаболизъм и оттам – за самозащита на организма например срещу диабет и други болести.
Какво трябва да направим, за да включим функция Автофагия в своят организъм??? 👇

 Интервално гладуване или Периодично гладуване (ПГ) – Intermittent fasting (IF).


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s