Истина за перилните препарати.

1Истина за перилните препарати.
Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Свят, в който у едно съвременно домакинство има по-голямо разнообразие от химикали отколкото е имало в една химическа лаборатория преди век.
Освен че ни бърка в джоба, то често ни бърка и в здравето.
Ясно е, че чистотата в един дом е от първостепенно значение за живеещите в него. Една къща трябва да се поддържа чиста – както от мръсотията, така и от безпорядъка и отрицателните мисли. Чистотата на мястото, в което живеем, е отговорност на всеки един от нас и затова и всеки дом е прилично зареден с множество почистващи препарати.
Наблъскани с най-различни опасни вещества, те отиват както директно (чрез поглъщане, вдишване или при допир с кожата) в нашите тела, така и в канализацията, а оттам попадат в почвата и водите, като малко по малко унищожават природата, и съответно човечеството.
Що се отнася до рекламата на почистващите и козметичните продукти, в тях се споменават само така наречените активни съставки, т.е това , което ще ви накара да се хванете на въдицата и ако сте по-наивни да си помислите, че това са преобладаващите съставки. Пример: активна съставка – масло от жожоба, налично в продукта в неизвестно количество (примерно 1 капки в 100 мл😀).
Според едно проучване всеки ден втриваме в лицето си до 200 химикала. Почти всички от тях се разнасят с кръвта из цялото тяло и остават там доста дълго. Така че тези продукти не само не са полезни за вас, но могат да бъдат и много вредни.

Праховете за пране.

СВЕТОВЕН ТИХИЯТ УБИЕЦ.

Те изключително опасни за здравето – особено за бебета и подрастващи – защото съдържат огромни количества токсични вещества, които съвсем логично отприщват бум на алергични реакции.

Повечето перилни препарати не са нищо повече от комбинация от отровни химикали и аромати. Когато носите дрехи, изпрани с тези видове прах за пране, вие вдишвате токсични изпарения, а когато се потите, химическите остатъци в дрехите се смесват с вашата пот и се абсорбират в тялото през отворените пори на кожата и доставят химикали в кръвта.
Ако имате проблеми със съня и ако все още не сте го направили, опитайте перилен препарат с натурални съставки. Проблеми със съня могат са бъдат свързани с вдишването на токсични газове от прах за пране в чаршафите.
Много често, когато хората се оплакват от ринит или сериозни обриви по кожата, се оказва, че причината се крие именно в некачествен перилен препарат. Най-сериозни могат да бъдат случаите с бебета или малки деца, при които е възможно да се стигне дори до астматични пристъпи, в следствие на натравянето с вредните препарати.

В перилните препарати се съдържа диоксин, за който е доказано, че отслабва съпротивителните сили на организма и води до смущения в нервната система. Съществуват съмнения, че дори може да предизвика спонтанен аборт при бременни.

Опасни са и фосфатите, защото те може да причинят проблеми в метаболизма, извличане на калций от зъбите и костите, стомашни кризи, дори сърдечносъдови инциденти. В някои страни от ЕС фосфатите са забранени за употреба в перилните препарати, защото е доказано, че освен върху човешкото здраве, оказват негативно влияние и върху околната среда.

В препаратите за пране се добавят и пенообразуващите агенти триетаноламин и диетаноламин. Те може да доведат до алергии, отслабен имунитет, както и до кожни проблеми. Добавят се в козметични продукти като фон дьо тен, спирала, дори в бебешки кремове.

Много от препаратите за премахване на упорити петна са изключително опасни за здравето. Активните им съставки са като тези, използвани при химическото чистене – като перхлоретилен например, който е токсичен. Според специалисти с такива препарати трябва да се работи само с необходимите защитни средства, а не да се използват свободно у дома.
И това е не всичко…
Красотата идва отвътре, не отвън и ние готови да грижем за себеси.
Но има нещо по-ценно от красотата – това е здравето.
Как да запазим здравето си?!

Наистина ли обаче препаратите за пране са толкова незаменими?

🤹Концентрат НСП!
Действия:
Почистващото концентрирано и натурално чисто средство, разработено от компания НСП е уникална формула с много широка и разнообразна употреба:
Много економичен!
– подходящ за миене на съдове – на ръка или в миялната
– чисти различни повърхности включително сребърни и месингови изделия, дърво, плочки, мазни котлони и фурни
– препаратът замества праха за пране – ръчно и машинно, подходящ е и за прането на бебешки дрешки, използва се в концентрат преди пране за премахване на петна
– био чист препарат, който се използва за измиване на плодове и зеленчуци
– премахва мръсотия и пестициди
– подходящ за измиване на ръцете вместо сапун
– замества гел-душ, шампоан и пяна за вана
– почиства ефикасно килими, мебели, аквариуми, колата, гумени постелки, дървени повърхности
– лек, приятен аромат не предизвиква алергии и е подходящ за хора с чувствителна кожа

Състав: пречистена вода – 69,4%; ноноксинол – 9 30%; диазолидинил карбамид – 0,3%; ароматизатор (делаер 18019) – 0.15%; метил парабен – 0.1%; пропилпарабен – 0.03% и тетранатриев EDTA – 0.02%

Употреба:
Внимание! Продуктът е с висока концентрация и трябва да бъде разреден както следва:

За битови прибори, фаянсови и теракотени повърхности, стени и др. – 1 супена лъжица : 1 литър топла вода
Съдове, купи, чаши, сребърни прибори и др. – 2 суп. лъжици:5 литра топла вода
Тенджери и тигани – 2 суп. лъжици:4 л. гореща вода
Паркет – 2 суп. лъжици:4 л. гореща вода.
Измийте щателно пода преди нанасянето на лак или друго покритие.
Стъкла, огледала и прозорци – 1 суп. лъжица:4 л. вода.
Използва вместо обичайния химически препарат за прозорци.
За отстраняване на петна: петното се намокря с концентриран разтвор пред пране.
Премахва мастилени петна, шоколад, следи от червило и грим, боя за обувки, мазни петна.
Керамични и пластмасови покрития – 2 суп. лъжици: 4 литра вода.
Така полученият разтвор се използва с гъба и се плакне. Подхожда също и за почистването на естествена дървесина.
Шампоан и душ гел – няколко капки концентрат стигат за косата и тялото.
За пяна във ваната – 2 суп. лъжици
Плодове и зеленчуци – 1 чаена лъжичка: чаша студена вода. Изплаква се обилно за да се премахнат пръскане, пестициди и микроби.
Ръчно пране – 1 чаена лъжичка в литър хладка вода. Концентратът е подходящ и за прането на деликатни тъкани като вълна, коприна и др. Изплакнете и изцедете.
Пране на силно замърсени дрехи – добавят се две малки чашки(капачки) от концентрата за да подсилят почистващите свойства на препарата.

Избягвайте контакт с очите. В случай на контакт с очите, изплакнетe с вода.
Да се ​​пази от деца. Бутилката трябва да бъде плътно затворена.

Концентрат НСП
Код: 1551
Съдржа: 1 литър
Цена: 37.80 лв. (Цена без отстъпка)
При регистрация отстъпка 30% и цена 27лв


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s