Коензим Q10 за здраве, младост и дълголетие.

Коензим Q10 се среща естествено във всички човешки клетки, но нивата му започват бавно да намаляват след навършване на 20-23 годишна възраст.  Когато нивата са ниски, обикновено това се свързва с развитието на много сериозни заболявания в тялото.

Коензим Q10, (наричан още убихинон или витамин Q10,) е витаминоподобно вещество и естествена съставка в човешкия организъм. Той е основен компонент на всяка клетка в организма и осигурява енергията, необходима за протичането на редица жизнено важни процеси.

Като един от най-съществените антиоксиданти, коензим Q10 забавя процесите на стареене, предпазва от развитието на различни болести и може да участва в лечението на много от заболяванията, свързани с напредването на възрастта. Установено е, че допълнителният прием на коензим Q10 забавя процесите на остаряване и удължава живота.

Смята се, че откриването на функцията на коензим Q10 е едно от най-значимите постижения в биологията.
На молекулярно ниво коензим Q10 изпълнява следните функции:

 • осигурява непрекъснато производство на енергия на клетъчно ниво,
 • отговаря за скоростта и качеството на обменните процеси, както и за регенерацията на всички органи и тъкани,
 • изпълнява функцията на мощен антиоксидант, защитавайки организма от пагубното действие на свободните радикали,
 • осигурява нормалното снабдяване на клетките с кислород като ги предпазва от хипоксия,
 • намалява риска от развитието на сърдечно-съдови заболявания и подобрява кръвообращението,
 • засилва имунната система.

Всяка една клетка в тялото се нуждае от коензим Q10. Той е от значение за протичането на всички всички химични реакции, които осигуряват клетъчната енергия. Недостигът му е една от основните причини за преждевременното стареене и увреждане на клетките, както и за развитието на рак, сърдечно-съдови или други дегенеративни заболявания.

Естественият синтез на коензим Q10 е сложен процес, изискващ наличие на богат набор от витамини, микроелементи и други ценни компоненти.  Това означава, че липсата на определени вещества в организма, може да доведе до сериозен спад и в синтеза на коензим Q10. Напредването на възрастта е друг фактор, който предразполага към спад в нивата на коензим Q10.

Установено е, че недостигът на коензим Q10 в организма може да доведе до проблеми с венците и последваща загуба на зъби. И обратното – приемът на коензим Q10 при хора с проблеми на венците, ускорява оздравяването на тъканите и възвръща нормалното им състояние.

Коензим Q10 подобрява функционирането на имунната система и предпазва от развитието на бактериални и вирусни инфекции. Смята се още, че приемът на коензим Q10 от хора с хепатит В или HIV, води до значително подобряване на състоянието.

Науката разполага с неопровержими данни, че под влияние на вредните фактори на околната среда и най-вече на слънчевите лъчи в кожата се образуват множество свободни радикали, които предизвикват нейното стареене. Блокирането на тези агресивни вещества се осъществява от антиоксидантите.

Коензим Q10 стимулира естествените функции на кожата и повишава собствените й възможности за самообновяване. Това води не само до видимо намаляване на бръчките, но предотвратява и появата на нови.

Постепенно белезите на възрастта започват да отстъпват от повърхността на възвръщащата жизнеността си кожа, която с всеки изминал ден изглежда все по-млада.
Най-важните ефекти на козметичните продукти, съдържащи коензим Q10, са:

 • възвръщат жизнеността на кожата и стимулират защитните й функции;
 • предпазват кожата от преждевременно стареене, което се дължи както на действието на UV лъчите, така и на другите фактори на околната среда;
 • стабилизират естествените механизми на кожата, осъществяващи самообновяването й;
 • осезателно намаляват големината и броя на бръчките;
 • предотвратяват появата на нови бръчки;
 • възвръщат нормалната здравина, еластичност и гладкост на кожата.

КОЕНЗИМ Q1O ПЛЮС „NSP“


Коензим Q10 е отлична смес от магнезий, коензим Q10, цинк, мед и желязо. Съдържащите се в продукта магнезий и желязо допринасят за поддържане на правилен енергиен метаболизъм. Магнезий помага при поддържане на правилни психически функции, здрави зъби и участва в процеса на деление на клетките. Желязо помага при правилен транспорт на кислород в организма и допринася за намаляване на чувството за умора. Цинк помага при правилна синтеза на протеин и поддържане на правилни познавателни функции. Мед помага при защита на клетките от окислителен стрес и при правилен транспорт на желязо в организма. В продукта ще намерим също така плодове на глог, които помагат за намаляване на раздражителност и допринасят за по-добър сън.


46f419ec225075a31539cddc13bcbcfa72ad4b24-img

СЪСТАВКИ:  В кутия 60капсули  За жени

Капсулата от желатин; плод на глог; люта чушка; магнезий; коензим Q10; цинк; мед; желязо;

КЛЮЧОВИ СЪСТАВКИ:

Съдържание :
Плод на глог (Cratageus laevigata) …… 288 мг**
Магнезий ………………………………….. 75 мг
Люта чушка (Capsicum annuum) ……………………………… 72 мг**
Коензим Q10 …………………………………………… 30 мг*
Цинк …………………………………….. 15 мг
Мед …………………………………. 7,5 мг
Желязо ………………………………………. 6 мг
ПРЕПОРЪЧАНА ДОЗА ЗА ДНЕВНА УПОТРЕБА:
1 капсула 2 пъти дневно по време на хранене.

 


2 thoughts on “Коензим Q10 за здраве, младост и дълголетие.

 1. Pingback: Мигрена.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s