Хлорофил и хемоглобин – каква е връзката?

Знаем колко важно е здравето на нашите червени кръвни клеткиТе са фактор за успешното и безпроблемно продължаване на живота.

 

Най-съществената субстанция, която тялото ни използва за изграждането и транспортирането на червените кръвни клетки е Хемоглобинът.
Хемоглобинът (Hb) е метало-съдържащ протеин, който придава червен цвят на кръвта.
Свойствата и значението на хемоглобина се изразяват главно с участието му в транспорта на кислород.
Един от най-често срещаните здравословни проблеми в днешно време е ниският хемоглобин. А от това страдат не само възрастни, но и деца. Основните симптоми на това заболяване е непрекъсната слабост, настъпване на бърза умора, понижаване на работоспособността, а понякога болните получават  дори и припадъци.
Известно е, че занижените нива на хемоглобина действат неблагоприятно върху работата на целия организъм. 
И откъде можем да си го набавим???
От Хлорофила! Този пигмент има близко сходство с човешките червени кръвни клетки – хематин.

Нещо любопитно, всъщност, научно доказано за зеленото на хлорофила. Чудели ли сте се защо хлорофилът е зелен, а не червен или оранжев?  Магнезият, който е централната молекула на хлорофила, съдържа специален пръстеновидна формация, която улавя другите дължини на светлинната вълна, но зелената – не. Така зелената част от светлината се отразява обратно към нашите очи. Магнезият осигурява силен алкализиращ ефект върху тялото и така нашият организъм успява да си доставя кислород, който е от важно значение за телесните ни тъкани и клетки.

А знаете ли, че когато зелените растения се сварят, хлорофилното съдържание изчезва над 70%? Тогава магнезият се премахва от центъра на молекулите и се заменя с водороден атом, което обагря зеленчуците в маслинено-зелена окраска. Най-добре е зелените растения да се ядат в сурово състояние, за да получим пълните ползи за здравето.

Ето малко повече факти за биологичната връзка между хлорофила и хема – уникалната и невероятна полза от този пигмет идва от факта, че молекулната му структура е абсолютно идентична с тази на хемоглобина, като изключение прави само централния атом. При хемоглобина той е желязо, а в хлорофила – магнезий. Като знаем, че хемоглобинът (около 75% от човешката кръв се състои именно от него) помага да се възстановяват и допълват запасите от червени кръвни клетки, както и повишава нашата енергия почти незабавно, няма как да не приемем, че употребата и консумацията на хлорофил, доказано води до увеличаването на качеството и количеството на червените ни кръвни клетки. Неименуемо с тяхното увеличаване следва значителното подобряване в здравето.

um44

Хлорофилът е наричан „съвършенният природен лечител“ или „зелената кръв на растенията“. Той е чудотворен пигмент, има толкова много ползи за здравето, че спокойно можем да го сравним с вълшебна пръчица, макар да си е най-обикновена съставка в храната ни.

Течен Хлорофил НСП
Хлорофил: мощен създател на кръв и хелатиращ агент.
Хлорофилът е зеленият пигмент в растенията, който е отговорен за усвояването на светлината, необходима за фотосинтезата. Често се счита за „кръвта“ на растенията, тъй като съдържа основната им физиология и е необходим за техните основни метаболитни функции, като растеж и дишане.

Хлорофилът е един от най полезните хранителни вещества.
Той има толкова много ползи за здравето, които го правят истинска чудотворна храна. Въпреки това, най-прекрасна и невероятна полза идва от факта, че неговата молекулярна структура е почти идентична с тази на хемоглобина с изключение на централния атом.
В хемоглобина това е желязото, докато в хлорофила е магнезий. Това означава, че при поглъщане, течният хлорофил действително може да помогне на хемоглобина (хемоглобинът е много важен за здравето на нашата кръв – в действителност, кръвта ни е около 75% хемоглобин) да си върши работата.

Той помага да се възстановят и да се попълнят червените кръвни клетки, повишава нашата енергия и увеличава нашето благосъстояние почти мигновено.
Ако кръвта ви е изпълнена с токсини, тя не може ефективно да пренася кислород и хранителни вещества, за да захрани органите.

Нашият модерен свят е изпълнен с токсини. От пестицидите върху храната ни и въздуха, който дишаме, токсините са неизбежни.
Хлорофилът е униклен за вашето здраве!!!
Ново на пазара на България.

Действия:
Насища клетките с кислород , дава енергия на клетките
Усилва процесите на възстановяване на тъканите
Участва в синтеза на кръвните клетки
Предпазва чревната флора
Примахва анемия
Почистване на лимфата и кръвта
Повишава и укрепва имунната система
Пречистване черен дроб
Подобрява зрението

Препоръки за употреба:
Цялостна терапия на онкологични заболявания
Възпалителни процеси
Заболявания на УНГ-органи,
Заболявания на стомашно-чревния тракт
Профилактика на кариес
Намаляване на имунитета
Интоксикация на организма
При изгаряне на кожата

Продукт „Хлорофил“ има свидетелство за държавна регистрация на страните от Митническия съюз, разрешен е за производство и реализация сред населението.

Пречистване на организма


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s