Пролетното презареждане!

253177_515570745160542_2116778482_nСлед изтощителната и студена зима имаме нужда да се погрижим за енергия и за здравето си отвътре. Пролетта е сезонът, в който организмът ни се нуждае най-силно от витаминна или минерална подкрепа.

С днешния ритъм, храна, въздух и начин на живот не винаги можем да си осигурим ценните за нашето тяло, здраве  и добър външен вид витамини, минерали и антиоксиданти…

Ритъмът, в който живеем и в който функционират нашите органи, започва от пролетта – сезонът, в който природата се възражда.

На пръв поглед е странно: когато пролетта настъпи, вместо организмът на човек да е “събуден за живот”, хората започват да се чувстват отпаднали и уморени. Това особено се усеща в дните, когато непостоянното пролетно време напомня за отиващата си зима.
Най-често срещаното обяснение е недостигът на витамини (авитаминозата).

Преходът от зимните месеци към пролетта поставя организма под допълнително напрежение.
В края на зимата и началото на пролетта недостигът на витамини и сезонното хормонално пренастройване правят повечето хора апатични, раздразнителни и изтощени. Това състояние често се нарича пролетна умора. Тя може да бъде придружена с главоболие или неустойчиво кръвно налягане.

Ситуацията се усложнява от резките промени в природните условия – само за едно денонощие може да се наблюдават много силни колебания в температурата и атмосферното налягане. И не на последно място, в края на февруари като правило грипът и респираторните заболявания са във вихъра си, след който дълго не можем да дойдем на себе си.

Процесът на пренастройване на биологичния часовник се усложнява и от неустойчивото пролетно време. Това предизвиква прекалено силно натоварване върху защитните сили на организма, вегетативнана нервна система и кръвообращението. Всичко това прави организма уязвим към различните инфекции и предизвикват чувство на умора и отпадналост.

Пролетта традиционно е времето за пости, което е нужно, за да се изчистят натрупаните през зимата токсини. Постенето облекчава организма, но е добре да се извършва и с прием на по-малко храна. А не да се хапват големи количества картофи, ориз, хляб и тестени изделия, за да се заситим и да компенсираме отсъствието на месо на трапезата. Умереното и балансирано хранене облекчава черния дроб, който с помощта на жлъчния мехур може да осъществи много по-лесно и спокойно процеса на изчистване на организма.

След изчистване на организма, задолжително трябва да нахраним всяка наша клетка!!!

Поради недостигът на витамини организмът започва да използва резервите. В началото на пролетта запасите вече са изчерпани и започва явният дефицит на полезни елементи, който прераства в авитаминоза.

Ето една кратка характеристика на най-важните витамини!

Витамин А оказва влияние върху ръста на човека, подобрява състоянието на кожата, повишава съпротивителните сили на организма срещу инфекциите, помага на зрението. Този витамин се съдържа в продуктите от животински произход, но и самият организъм може да го изработва от каротин. Най-висока ефективност има провитамин А (b-каротин), който участва и в активизирането на калция.

Витамин В1 влияе положително върху функциите на мускулите и нервната система.

Витамин В2 е съставна част на всяка жива клетка. Влияе върху ръста и възобновяването на клетките, защитава ретината от вредното ултравиолетово лъчение.

Витамин В3 влиза в състава на ферментите, участващи в клетъчното дишане, обмяната на белтъчините, регулиращи висшата нервна дейност и функциите на храносмилателните органи.

Витамин В5 влияе върху общата обмяна в организма.

Витамин В6 участва в обмяната на аминокиселините и мастните киселини.

Витамин В9 е необходим за растежа и въздейства положително върху храносмилателния тракт.

Витамин С повишава защитните сили на организма, ограничава риска от заболявания на дихателната система, подобрява еластичността на кръвоносните съдове.

Витамин D взема участие в образуването и растежа на костите, зъбите, регулира използването на калция и фосфора. В зеленчуците се съдържа под формата на провитамин D, който под действието на ултравиолетовите лъчи се превръща във витамин D. Напоследък учените установиха, че здравословните му ефекти се оказват доста по-големи от очакваните.

Витамин Е възстановява детеродните функции, помага на развитието на плода по време на бременност, влияе на работата на мозъка, кръвта, нервната система и мускулите, забавя стареенето.

Витамин Н е необходим за нормалното функциониране на кожата.

Витамин К участва в съсирването на кръвта. Здравият организъм изработва витамин К2 сам.

Витамин U защитава организма от болести на стомаха и дебелото черво.

Витамините са органични съединения, необходими на тялото да се развива, расте и функционира нормално. Тези, от които се нуждае човешкото тяло, са 13 на брой – това са витамините А, С, D, E, К, както и тиамин, рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина, биотин, В6, В12 и фолиева киселина.

По дефиниция едно съединение може да се окачестви като витамин само когато организмът не може да го произвежда в достатъчни за нуждите му количества. Поради това неговото набавяне е необходимо да става чрез храната, или БАДи!

Мега – Хел „НСП“ Витамини за здраве, енергия и красота.

100% Натурален и ефетивен продукт!!!

Укрепва имунната система и предпазва от излагане на инфекциозни заболявания;
Повишава съпротивителните сили на организма към неблагоприятни фактори на околната среда;
Оптимизира обменните процеси в организма;
Помага по-лесно да преживеят стрес и премахва симптомите на депресия;
Спомага за отделянето на шлаки, токсини, соли на тежки метали, радионуклиди и канцерогени;
Намалява негативните ефекти на тютюнопушенето и употребата на алкохол;
Запълва недостига на витамини и минерали, причинено от небалансирана диета;
Подобрява общото физическо и психо-емоционалното състояние, поддържане и укрепване на нервната и сърдечно-съдовата система, подобряване на кръвоснабдяването на мозъка и състояние на артериите, възстановяване на паметта

Състав на 3 таблетки:
Витамин А……………………….. 10000 ME
Витамин С…………………………. 1000 мг
Витамин D………………………… 162,5 ME
Витамин Е………………………….. 100 ME
Витамин В1…………………………….50 мг
Ниацин………………………………….25 мг
Витамин В6…………………………. 37,5 мг
Фолиевата киселина………………… 100 мкг
Витамин В12………………………… 62,5 мг
Биотип……………………………….. 25 мкг
Витамин В2…………………………. 12,5 мг
Пантотенова киселина…………..125 мг
Инозитол……………………………. 10 мкг
Калцият……………………………….100 мг
Хром…………………………………… 50 мкг
Мед………………………………….62,5 мкг
Йод…………………………………..31,5 мкг
Желязо………………………………… 2,5 мг
Магнезий………………………………..100 мг
Манган……………………………. 1,25 мг
Калий………………………………….100 мг
Селен…………………………………62,5 мкг
Цинк……………………………………. 7,5 мг
Фосфор………………………………. 72,5 мг
Аминокиселини: 1-цистеин…………………………..187,5 мг, L-метеонин…………………………….44 мг
ПАБК (napa-амино-бензоена киселина)………………. 62,5 мг
Коензим Q10……………………… 2,5 мг
ДРУГИ СЪСТАВКИ:
цитрусови биофлавоноиди, рутин, гинко билоба, глог, целулоза, стеаринова киселина (растителна), силициев диоксид.

1кутия 120бр

cardioxldlHH

Супер Комплекс


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s