„Витамин D“за здраве, отслабване, живот!

Фото_3-500x378Витамин D е важен витамин за поддържане на добро здраве на костите и зъбите, витамин D помага на организма за усвояване на калция, също допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Ние получаваме голяма част от витамин D от слънчевата светлина, и въпреки че можем да се измъкнем от храни, като например мазна риба, яйца и месо, това е трудно, за да получите достатъчно витамин D с храната.

Тялото ни прави витамин D, когато кожата ни е изложена на летните слънчеви лъчи, затова през зимните месеци тя може да бъде особено трудно да се получи достатъчно. През зимата ние трябва да получават витамин D дополнително.
Много хора имат ниски нива на витамин D, и няколко групи, изложени на по-голям риск от дефицит. Към тях се отнасят за бременни и кърмещи жени, деца до 5 години, хората на възраст 65 години и по-възрастни, и хора, които не са изложени на много слънце, например, тези, кой остане в помещенията в продължение на дълги периоди от време.

Без достатъчно витамин D и децата могат да бъдат изложени на риск от развитие на рахит, който причинява слаби и зле оформени кости. В зряла възраст и следвайте живот, не получават достатъчно витамин D може да доведе до остеопороза (омекване на костите).

Витамин D за отслабване!!!!
Нови проучвания сочат, че ниските нива на витамин D (слънчевият витамин) биха могли да повлият на нашето тегло през зимата. Витамин D се синтезира в нашия организъм под действието на слънчевата светлина, но през зимата има по-малко светла част на деня, хората са малко навън, а и са облечени с ръкавици и шалове, поради което кожата им има малко излагане на слънце. Предварителните проучвания показват, че хората с ниски нива на витамин D са склонни да трупат повече мазнини. Оказва се, че липсата на витамин D намалява разграждането на мазнините и води до повишено им съхранение под форма на депа. Многобройни проучвания показват ниски нива на витамин D при хора с наднормено тегло и затлъстяване.

Какви са предимствата?
Често се споменава като „слънчев витамин’ витамин D, така че допълнителният прием е особено важно в студените, тъмни месеци на годината, когато ние виждаме много малко на слънчева светлина.

ВИТАМИН D3 от компания НСП

download

Витамин на живота, който оказва огромно влияние върху функционирането на Вашия организъм. Можете да го образувате сами, но само с помощта на слънчевата светлина. Витамин D се образува в кожата под влияние на слънцето. В нашата географска широта най-вече слънце стига до нас през пролетта и през лятото, а пък през есента и през зимата има по-малко слънчева светлина, а допълнително прикриваме кожата, за да се пазим от студ. Поддържане на съответното ниво на Витамин D в организма е от ключово значение за здравето на костите и мускулите. Витамин D участва също така в процеса на деление на клетките и оказва добро влияние върху имунитета на организма. Към най-добрите източници на Витамин D се отнасят яйца, риба, краве мляко и кашкавал.

ВИТАМИН D3

  • помага за правилно абсорбиране на калций и фосфор • помага за поддържане на съответното ниво на калций в кръвта
    • помага за правилно функциониране на имунната система • помага за правилно функциониране на мускулите
    • помага за поддържане на здрави кости • помага за поддържане на здрави зъби

Трябват ли Ви допълнителни дози на витамин D3? 
Основни причини за недостиг на витамин D са малко слънчеви дни през годината, употреба на защитни филтрове за слънцето, от които никак не бива да се отказваме, прекарване на времето в затворени помещения и, разбира се, диета. Отговорете си на въпросите по-долу. Ако поне на един от тях сте отговорили положително, трябва да помислите за допълнителни дози на витамин D.

  • Ядете ли достатъчно много продукти, богати с витамин D (мазна риба, яйца, кашкавал)?
    • Употребявате ли противослънчеви филтрове?
    • Прекаврвате ли повече време в офиса, дома или в други затворени помещения?

ВИТАМИН D3ПРЕПОРЪЧАНАТА ПОРЦИЯ ЗА ДНЕВНА УПОТРЕБА: 
1 таблетка дневно по време на хранене

КЛЮЧОВИ СЪСТАВКИ: 
Съдържание в препоръчаната порция (1 таб.):
Витамин D3 ………………….. 50 μg* / 1000% РДД*
*РДД — референтна дневна доза

УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ: 
Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.

Комплект „SLIM“! Слаб значи по- здрав!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s