Липса на сексуално желание!?

вагинална-сухота-и-нежелание-за-сексСексът е нормална човешка потребност. Около 20% от мъжете и дори повече от жените изживяват период през живота си, през който желанието им за интимен контакт (либидо) почти липсва.  Много жени имат сексуални проблеми, като липса на желание, болка по време на секс, затруднение при достигането на оргазъм и други.

Ще ви запознаем с някои от причините за сексуалните проблеми при жената.

Първо: причина за сексуалните проблеми при жената е вагиналната сухота. Недостатъчното количество влажност по време на половия акт е причина за по-ниското ниво на възбуда. Понякога женското влагалище е много по сухо по време на менструалния период или при настъпване на менопауза. Гормонален проблем, същото може да бъде голям проблем за жената, не зависимо от възраст, както и психологично състояние и липсване на витамини, минерали и други съставки необходими за женското здраве и сексуалноста.

Второ: Бременността и раждането на дете – са значителни събития в живота на жената, предизвикващи физически или физиологически промени, които на свой ред могат да доведат до загуба на интереса към секса в продължение на няколко месеца след раждането. След раждането, за партньорите е много важно – поне за ден – да принадлежат само един на друг.

Трета: Често жените правят секс със своите партньори, макар да нямат и най-малкото желание за това. Понякога отсъствието на сексуална реакция е свързано с последици от травматични състояния, които са от нейната младост.

При жените, както и при мъжете недостатъчната самоувереност може да доведе до усложнения в различните периоди на живота им. Има случаи когато жените започват да мислят, че губят своята привлекателност и женственост.

Четери: Изменения в организма са свързани с настъпване на менопаузата или с операция с пълно или частично отделяне на матката или отстраняване на гърдата. Всичко това може да окаже разрушително въздействие на женското самосъзнание.

Има и други причини, но има и решение за тях!

При всички случаи на сексуален проблем е необходимо жената да потърси помощ при специалист.

За жени

📧Пишете ми!
Консултирайте се.  Пополнета анкета ако искате да решавате тази или други проблеми. Ще получите бесплатна консултация и препоръки.

Анкета ТУК:    https://goo.gl/forms/5xHLGyYgKl5ZNlgE3

 Има решение!
likansp@gmail.com

https://www.facebook.com/groups/lidiyamarinova/

 

 


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s