През есента и през зимата имунитетът изисква повече внимание.

archive_Fotolia_56607651_Subscription_XLЗащо през есента и през зимата по-податливи сме към болести?
Известно е, че денят се съкратява, количеството слънце намалява, следователно, ние произвеждаме по-малко витамин D. Това е намаляване влошава функциите на имунната система.
Второто, че когато е студено и тъмно, повече време прекарваме дома, в плътно затворени, лошо проветрявани помещения, от което дишаме с въздух, издишван от други жители.
Още една причина – липсване на витамини, минерали и други важни за имунитета съставки…

Какво можем да правим!?
НАСПИВАЙТЕ СЕ ДОБРЕ
Сън има голямо значение за борба със стрес и възпаление. Лягайте рано, и рано да ставате.

БЪДЕТЕ АКТИВЕНИ
Дори всекидневната разходка по 30 минути укрепва имунната система и подобрява съня.

В ДИЕТАТА ИМА СИЛА
Естественото при студено времето е изкушение да се храним с трудно смилаеми ястия (пържоли, кюфтета, мазна храна…..), но не се предавайте на него.
Плодове и зеленчуци трябва да са основната храна и през зимата .Търсете цветни плодове — през този сезон особено важно е съответно количество на витамин С в диетата.

НАВЛЯЖНЯВАЙТЕ СТАИТЕ
Влажност >40% е основание за здравето на горните дихателни пътища. Сухият въздух не само унищожава епител в бронхите, но и улеснява разпространение на вируси. Можете да правите това с помощта на увлажнители или просто всеки ден да помните да прикривате радиатора с мокра кърпа.

ОСВОБОДЕТЕ СЕ ОТ СТРЕС
Стрес увеличава количество хормони, които говорят: стоп на имунитета ни. Затова излизайте навън, движете се, срещайте се с познати, дайте си по възможност почивното време . Препоръчва се също така молитва и медитации, което е дори научно доказано. По-малко стрес означава по-добър сън!

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДДРЪЖКА С КОМПЛЕКТ PRO IMMUNE
СЪСТАВ НА КОМПЛЕКТА: Бактерии Bifidophilus, Чесън, Витамин С, Замброза, Витамин D3, Cynk ALT, Ury, 2 опаковки Екстракт от маслинови листа.

ЗАМБРОЗА
СИЛАТА НА АНТИОКСИДАНТИ И РАКИТНИК
Вкусна диетична добавка във формата на плодов сок. За подобряване на имунитета тук отговаря ракитник, който също така укрепва сърцето и подпомага обмен на веществата. Замброза е също така отличен източник на антиокислители, произхождащи от кожици на червеното грозде.

Витамин С & биофлавоноиди
НЕ САМО ИМУНИТЕТ
Когато мислим за подобряване на имунитета, първата ни мисъл е за витамин С. Естествено! Помощ при правилно функциониране на имунната система е основното преимущество на l-аскорбиновата киселина. Обаче витамин С може много повече! Той защитава клетките от въздействие на свободните радикали, помага при поддържане на правилни психически функции и при производство на колаген, благодарение на което поддържа правилното функциониране на костите, хрущял, венците и зъбите.
Във всяка таблетка на Витамин C ще намерите също така плод от шипка на прах, който допринася за защитните свойства на организма.

ЦИНК Alt
ИМУНИТЕТЪТ СЕ КРИЕ В МАЩЕРКА
Отлично съчетание на цинк, водорасли, люцерна и мащерка. Ключовите за имунитета са листа от мащерка, която допринася за естествената защита на организма, като подпомага имунната система, но има и бактерицидно действие, успокоява гърлото и гласилките.

МАСЛИНОВИ ЛИСТА – ЕКСТРАКТ
ИМУНИТЕТ В ЕКСТРЕМАЛНИ УСЛОВИЯ
Маслината повишава имунитет на организма в трудни атмосферни условия и подпомага състояние на горните дихателни пътища. Това е също така отличен източник на антиокислители.
Маслината традиционно се употребяваше за подобряване на кръвообращението и артериалното налягане.

URY- УРАЙ
СИЛАТА НА БИЛКИ И ВИТАМИНИ
Диетична добавка с много богат състав. Освен витамини от група B и витамин С ще намерите тук лечебната ружа, която има бактерицидно действие, успокоява устната кухина и гърлото. Ury съдържа и полски хвощ, укрепващ кръвоносните съдове, богат със съединения, които защитават черния дроб от отровни вещества.

ЧЕСЪН NSP
ИМУНИТЕТ КЪМ ИНФЕКЦИИ И СТРЕС
Поддръжката за имунната система е общоизвестно свойство на чесън. Обаче чесънът значи много повече! Той помага при поддържане на здравето на черния дроб, влияе върху поддържане на нормалното ниво на кръвен холестерол и захар, както и допринася за устойчивост към кратковременен стрес.

ВИТАМИН D3
ВИТАМИН НА ЖИВОТА
Витамин с много голямо влияние върху функционирането на организма.
Необходим за костите и мускулите, за правилно усвояване на калций и фосфор. Обаче в комплекта Pro Immune той се оказа поради благотворното си влияние върху имунитета на организма.

Бифидофилус Флора Форс
БАКТЕРИАЛНО РАВНОВЕСИЕ
Продуктът допълва бактериалната флора със щамове от бактерии lactobacillus acidophilus и bifidobacterium longum.
Здравата храносмилателна система е чрезмерно важна за запазване на добър имунитет. 80% имунитета зависи от флората в нашето черво!

NATURE’S SUNSHINE ПООЩРЯВА ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ.
Балансиран начин на храненето и здравословен начин на живота са основание за правилното функциониране на организма.

Здраве на всяка възраст!

93605a4015ffde64ab064841570b5561f994b21e-orig


2 thoughts on “През есента и през зимата имунитетът изисква повече внимание.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s