Езикът и здравето. Важно да знаем!

7296Езикът е един от най-информативните мускули, които имаме в организма.

В допълнение към своята роля в процеса на храносмилането, той може да разкрие състоянието на здравето и емоциите ни. Познаването и разчитането на езика може да помогне за откриването на потенциални здравословни проблеми.

Това се дължи на факта, че езикът е покрит с хиляди нервни окончания, които са свързани с различни органи. Когато нещо в тялото не функционира правилно, езикът ни информира чрез промените в цвета или текстурата си.

Червен език: Ако езикът ви е червен, това може да е сигнал за здравен проблем в гърлото или вътрешните органи, особено ако върхът е червен.

Малки язви върху езика: Те често се появяват заедно с вирусна или гъбична инфекция или в резултат на недостиг на витамини А и С, както и да са знак за консумация на прекалено много преработени храни, мазнини и захари.

Бял език : Този език е ясен показател, че човек има проблеми с червата и храносмилането. Това може да се случва в резултат на консумация на твърде много наситени мазнини или рафинирана захар и брашно. Белият език също може да бъде признак на токсемия, която представлява натрупване на токсини в червата и кръвта и може да доведе до други здравословни проблеми.

Гладък език: Този тип език не само разкрива хранителен дефицит, но също може да е признак за анемия. В този случай ви препоръчваме да консумирате повече храни, които са богати на витамин С и желязо.

 

Възпален език: Възпаленият език може да бъде симптом за ниски нива на хемоглобин (състояние, по-известно като анемия).

Пречистване на организма

UM5cyD4EvMU-min_297


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s