Множествена склероза – причини и решения!

rozsyaniy-skleroz-persh-oznaki-rozsyaniy-skleroz-prichini-dagnostika-lkuvannya_102Множествената /разпръсната, десиминантна/ склероза е хронично заболяване на централната нервна система. Според статистически данни в България заболелите от множествена склероза са 50-60 на 100 000. Болестта засяга хора във възраст между 20 и 40 години, като жените боледуват по-често от мъжете. В наши дни множествената склероза се разпространява и нараства успоредно с останалите дегенеративни изменения, породени от съвременната цивилизация.

Трябва да се знае, че централната нервна система се състои от два дяла: главен мозък и гръбначен мозък. Тя ръководи нашата осъзната и неосъзната дейност: мислене, памет, говор, движение. Чрез нея се осъществява съответният отговор на сигналите от външния свят: звукови, зрителни, тактилни и др. Централната нервна система е изградена от специализирани нервни клетки /неврони/, които образуват сивото мозъчно вещество. Невроните са свързани помежду си с нерви израстъци, наречени аксони. Поради това, че аксоните са по-бледи, те се наричат бяло мозъчно вещество. Те, от своя страна, са обвити в материя, наречена МИЕЛИН.

Изследователите предполагат, че чужд агент като например вирус променя имунния отговор в организма, така че имунната система възприема миелина като чуждо вещество и го атакува. Част от миелина се възстановява след атаката, но все пак някои от нервите остават оголени – без миелинова обвивка

Заболяването засяга именно бялото мозъчно вещество. В началото на заболяването възникват зони на възпаление в миелина. С напредване на процеса се получава разрушаване на миелиновата обвивка; настъпва т. нар. димиенилизация. Оформят се плаки, които затрудняват предаването на информацията от нервната система към тялото и обратно; с други думи, предаването на импулси по нервните влакна в участъците на възпалението е нарушено.

Причини: Множествената склероза може да бъде в резултат от голямо размножаване на кандиди (гъбички) в организма.

Може да бъде в резултат от недостиг на витамин В12, като се получава дегенерация и демиелинизация на нервни влакна и често последиците от този дефицит се диагностицират като множествена склероза. Витамин В12 активно участва в обмяната на миелина!!Вит. B12 е най-сложният и важен за тялото витамин.

При нарушение метаболизма на мазнините…..

С положителност се знае, че спадът на имунната система, намаляването на защитните сили на организма, може да доведе до развитие на множествена склероза. Някои от факторите, които причиняват този спад, може да се търсят в цивилизования начин на живот, свързан със стрес, неправилно хранене, вредности в заобикалящата среда и др.
Множествената склероза се счита за автоимунна болест, тоест отговорът на организма е насочен към собственото тяло, а не към външни фактори. Имунитетът атакува собствения миелин, в резултат на което се развива възпалителна реакция.

И така, що се отнася до причините за възникването на множествената склероза, може да се заключи, че те са комплексни. Възможно е да има генетично предразположение, но във всички случаи трябва да има отключващ момент, който е свързан задължително със срив на имунната система, дължащ се на вредните фактори на обкръжаващата околна среда.

И ма ли решение!?

Промяна в храненето 
То трябва да осигури на организма чиста, добра, енергийна храна. Затова е най-добре да се ядат сурови плодове, сурови зеленчуци, ядки и семена. Месото е помалко,  забранено храни с консерванти и подсладители.
Организъм трябва да получава Омега3, Вит гр.Б, лицетинът, йодът, антиокситанти и други много важни полезни сътавки…
Детоксикация
Човек задължително трябва да се изчисти от токсините в организма си. „Не може да пушиш и да искаш да се излекуваш от МС, няма как да стане. Не може да ядеш свинско и да се излекуваш. Няма да стане. Трябва тотална промяна в начина на живот! И много процедури за детоксикация.  И подкрепа за нервната система….
Компания НСП предлага невероятни продукти за подкрепа за хорато с този заболяване! 45 години опит и практика, голям брой на положителните резултати, показва че можем да помогнем на хора с тази диагноза!
Имате вопроси?
likansp@gmail.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s