Какво е БАД!? Помага или вреди на здравето ни!?

cancer-foodsКакво е БАД, отколкото те са полезни и кой се нуждае от Бад!?

Основната разлика от лекарствени средства се състои в това, че БАДи помагат на организма да прекарате настройка и отстраняване на нарушения, водещи до развитието на различни заболявания.

Според експертите, здравето на хората 12% зависи от нивото на здравеопазването, 18% от генетичната предразположеност и 70% от начина на живот, и от нашите хранителни навици.  Колко е по-лошо хранене, толкова повече болести….

Специалисти твърдят, че храна на човека в наши дни трябва да съдържа повече от 600 различни вещества. За съжаление, балансиран хранителен режим за всички хранителни вещества могат да си позволят далеч не  всички. И тук идват на помощ  биологично активни добавки (БАД) — концентрати на естествени вещества, извлечени от хранителни суровини.

Нпример: коралов калций, келп, омега, корени, листа, плодове, зеленчуци…..и много друго полезно за организма, (от къде са взети най-активни, концентрирани компоненти които липсват в обичайното хранене и които е невъзможно да се получи само когато изядем например някой плод).

Природата е единствена може да ни помогне да бъдем здрави!!! Тя всичко е създала за нашето здраве и красота!!!

По-голямата си част БАД, притежава различни и доста лечебни свойства, ако се постъпва в организма в определени количества, пропорции и комбинации. БАДове не работят вместо регулаторни системи на организма, а премахват дефицита или излишъка никакви съединения в човешкото тяло. Прилагането им позволява последователно възстановяване на организма, без да му вреди, без вредни странични действия, присъщи на много лекарства.

Например в Япония, където всъщност са се появили за първи път БАДы, използва повече от 90% от населението. Затова те са на първо място по продължителност на живота. България само 4% от населението използват бады, състоянието на нашата нация, само говори в какво положение сме.

БАД – биологично активна добавка към храната. Не трябва да се бърка с хранителни добавки, означавани с буквата Е, с различни вкусови и ароматни добавки, уселители на вкуса, оцветители, които ние виждаме в различни опаковки. Вече е известно, че много от тях са изключително вредни и дори забранени в някои страни.
Така че  БАД – това е набор от натурални микроелементи, витамини, минерали, протеини,  полиненаситените мастни киселини…… които човек неполучава в процеса на приемане на храна.

Бадове – те са разделени на три вида:

Нутрицевтици: това са незаменими компоненти на храната. Например, витамини, минерали, микроелементи, аминокиселини и така нататък. В повечето случаи те има в тялото ни, но не в излишък, затова се нуждаят от постоянно попълване. Определено замяна на храни от тях е невъзможно, но се коригират диетата и дори  ще се защитава от болести.

Парафармацевтици: Продукти които имат ярко изразен лечебен и възстановителен ефект върху пределени органи и системи и създадени, за да помогне на  лечение или терапия.

Пробиотици: Лактобактерии и бифидобактерии – жива флора, необходима за добро ни здраве, за повишаване на имунитета и средата на стомашно-чревния тракт.

БАДове – не може да замени здравословни храни, но са напълно способни да допълнят нашата храна с важни, необходими за нормалното здраве и функциониране на организма компоненти!!!

Така че БАД :  това е пълноценна храна, която ни липсва всеки ден в обичайното ни меню!  И не забравяйте, че нашето здраве е 100% зависи от храненето ни.

Бъдете здрави, защото здраве е най важно за всяки  от нас!

– Лидия Маринова –

likansp@gmail.com

 

 


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s