Защо цинкът е жизнено важен минерал за здравето ?

karliv-tsinkЦинкът е един от най-важните минерали. Цинк има във всяка клетка в нашия организъм и участва пряко в клетъчното делене. Цинкът е силен антиоксидант и ключов елемент за поддържането на правилните нива на хормоните в тялото ни.

Недостигът на цинк може да доведе до безплодие и при мъжете, и при жените, както и до ниско либидо. Липсата на цинк също така може да доведе до по-бързо остаряване и да влоши ефекта, който стресът има върху здравето ни (липса на сън, проблеми с нервите и кръвното налягане)

Цинкът е минерал, който играе ключова роля за плодовитостта и при мъжете, и при жените.

При мъжете: Цинкът помага при сперматогенезата и развитието на половите органи. По отношение за сперматозоидите, цинкът действа успокоително, за да не изразходват излишна енергия. Също така цинкът защитава ДНК-то вътре в сперматозоида, за да се гарантира правилното пренасяне на информация към яйцеклетката.

Освен това цинкът е важен минерал, за да сме енергични и в цялостно добро физическо състояние. Цинкът също така влияе на синтеза на протеин в тялото, а протеинът е важен за правилното функциониране на червени и бели кръвни телца.

Цинкът е отличен антиоксидант и помага на тялото да се пречисти от тежките метали. Натрупването на тежки метали в тъканите ги уврежда и пречи на нормалното функциониране на мозъка в дългосрочен план. Смята се, че добрите нива на цинк в тялото могат да предотвратят болести като Алцхаймер.

Цинк за по-добро настроение

Производството на допамин отчасти зависи от нивата на цинк в тялото. А допаминът е отговорен за доброто настроение, както и за това колко енергични се чувстваме. Ново проучване в САШ доказва връзката между ниските нива на цинк и депресията – при жените повече, отколкото при мъжете.

Цинк за по-добър сън

Цинкът играе важна роля за функционирането на невротрансмитерите и поддържа способността ни да разбираме дадена информация и да я запаметяваме. Цинкът е и ключов за обмена на мелатонин, ключов хормон за добрия сън.

Цинк за здрава и красива кожа

Цинкът е един от важните минерали за производството на колаген, съединителна тъкан, ключова за възстановяването и здравия и млад вид на кожата. Цинкът също така играе важна роля в излекуването на хронични инфекции. Една такава например е екземата, появата на която се свързва основно с недостига на цинк в тялото. Цинкът също така контролира нивата на тестостерон в кръвта, който играе важна роля за появата на акне.

Цинк притежава също и антиоксидантни свойства, като предпазва тялото от увреждащото действие на свободните радикали. Тези вредни за организма молекули, се свързват с процесите на стареене, както и с развитието на редица заболявания – сърдечни, злокачествени заболявания, слаб имунитет, и други.
Антиоксидантите, неутрализирайки свободните радикали, могат да помогнат за профилактиката на онко заболявания.

Цинк е жизненоважен за растежа и процесите на делене на клетките в тялото. Микроелементът е от голямо значение по време на бременност, когато клетките на формиращия се плод, се делят интензивно. Има данни, че приемът на достатъчно количество цинк по време на бременността, понижава риска от развитие на вродени аномалии на плода, както и от преждевременно раждане.

Цинк е особено необходим в детска възраст, за нормалното протичане на растежа и развитието на костната система.
Цинк има отношение и към половата система, както на мъжете, така и на жените.

Продукт „Цинк от компания NSP“

Действие:

Осигурява дневната норма от цинк
Благоприятства изработването на бели кръвни телца
Стимулира производството на хормони
Подобрява отделянето на слуз в стомаха
Помага за премахване на токсините
Подобрява обмяната на веществата

Препоръки за използване на

Интоксикация на организма
Онко проблеми
Псориазис, акне…други кожни проблеми.
Намаляване на имунитета
Болести на кожната покривка
Повишено ниво на холестерол
Ниско ниво на тестостерон
Простатит
Гинекологични проблеми
Проблеми със бъбреци
Захарен диабет
Сърдечни проблеми…

Продукт „Цинк NSP“ има свидетелство за държавна регистрация на страните от Митническия съюз, разрешен е за производство и реализация сред населението.

120бр

поръчайте ТУК: https://BG4302197.e-naturessunshine.com/shop/products/1/5,cink-alt-120-tab.html

 


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s