„Който и да е бащата на едно заболяване, неговата майка е лошото хранене!”

Здраве, според дефиницията дадена в конституцията на Световната Здравна Организация, е не просто липса на болести и недъзи, а цялостно физическо, психическо и социално благосъстояние. До известна степен това е и най-ценното в живота, защото от състоянието на здравето зависи всичко, което прави живота ни пълноценен и по-щастлив – качеството на живот, продължителността му, физическата активност и др.

Съществуват обосновани научни доказателства, че рационалното хранене може да удължи човешкия живот до 120-150 години. Храната осигурява енергията, необходима на всеки човешки организъм за предвижване, трудова активност, служи като източник на белтъчини, мазнини, въглехидрати, а също витамини и минерални соли, благодарение, на които се обновяват клетките и тъканите.

Също благодарение на хранителните продукти се получава и производството на хормони, ензими и други регулатори на обменните процеси. От характера и пълноценността на храненето зависи и обменът на вещества в тялото, правилното функциониране на органите и системите, тъканите и клетките.

При правилното хранене се осигурява постоянство във вътрешната среда на тялото, което се явява залог за здраве, физическа активност и дълголетие. Осигурява се качественото функциониране на имунната система, повишават се съпротивителните сили на организма, неговата възможност да се противопоставя на болестите.

За поддържането на нормалното протичане на енергийните, хранителни и катализиращи процеси е необходимо и пълноценно хранене.

Съвременният човек, вече е на път да постигне своето, може да направи равносметка за здравното и духовното си богатство: разрушената околна среда и чукащата на вратата ни екологична катастрофа, хилядите токсични и алергизиращи фактори във водата и ежедневно консумираните ястия, небивалия статистически „бум” в честотата на сърдечните болести, рака, диабета, язвите, психозите…..

Неправилното хранене води до нарушение на процесите на обмяна на веществата в организма, отслабване на имунитета, развитие на хронични заболявания и преждевременно стареене. Преяждането се явява честа причина за заболявания на органите от кръвоносната система, затлъстяване, атеросклероза, захарен диабет, подагра. Прекомерният, както и недостатъчният прием на даден хранителен елемент води до редица здравословни проблеми.

В последно време се наблюдава недостиг на хранителни продукти в световен мащаб и особено на качествените. Използването на съвременните агресивни технологии за производството им водят до намаляване качествата на продуктите, а понякога и до риск от някакво увреждане. Това се отнася особено при производството на месо, за които се използва химически, хормонални и анаболни средства. Някои от тях не се неутрализират с термичната обработка и попадайки в организма, предизвикват нарушения на функционалните органи и системи.

Използването на ГМО при производството на хранителни продукти представлява невъобразима заплаха за здравето на сегашното и бъдещите поколения. Изпитанията върху тези храни са се провеждали в непълен обем и са били недостатъчно продължителни по време, за да се изнесат окончателни заключения за това как влия ГМО върху следващите поколения. В своята същност, това е експеримент, който се провежда над човечеството. Да се употребяват такива продукти е крайно нежелателно, особено от деца и бременни.

Не съществува универсална рецепта как да останем здрави за дълги години. Но е ясно едно – правилното и здравословно хранене може да съхрани здравето ни. Начинът, по който човек яде, определя какъв е той в умствено и в духовно отношение. Правилно хранене е това, в което взимат участие и мисълта, и чувствата.

Компания НСП предлага уникални хранителни продукти с натурални витамини, минерали, аминокиселини, полиненаситени мастни киселини Омега 3, 6, Лицитинът, Протеини, Хлорофил….. Продукти НСП елиминират дефицит на полезни вещества. И най важно че те са, решават най-сериозните проблеми със здравето

likansp@gmail.com


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s