Последици от дефицит на йод в човешкия организъм

shutterstock_294825557Основните последици от дефицит на йод в човешкия организъм се изразяват в нарушение на функцията на щитовидната жлеза, ранната смъртност , вродените патологии, физическата и умствената изостаналост у децата.

За съжаление, статистиката в това отношение не е успокоителна – всеки пети човек на планетата изпитва недостиг на йод, в по-малка или по-голама степен. Това е свързано с намаленото съдържание на този елемент в храната, водата и обработваемите земи.

Безусловно, от изключително важно значение за нормалното функциониране на щитовидната жлеза е оптималното съдържание на йод в нашия организъм, тъй като от това зависи не само функционирането на имунната система, но също така и работата на мозъка, хормоналния баланс, нервната система и редица други важни процеси. Прозвеждания от щитовидната жлеза хормон „тироксин“, контролира процеса на дишането на клетките, обмяната на енергията и изхърлянето на вредните елементи от клетките. Дефицитът на тироксин води до тежки последствия. Това може да доведе до хипертония, аритмия, атеросклероза, понижено внимание, влошаване на паметта. Това, което е най-важно да се знае е , че 65% от тироксина е йод.  Недостигът на йод основно влияе върху работоспособността, води до болки в мускулите и до появяване на отоци.

Правителствата на много страни, отчитайки глобалността на пробрема, се опитват на държавно ниво да прилагат програми за повишаване приемането на йод от населението. Така в много страни се продава йодирана готварска сол, но тази мярка не е достатъчно ефективна, тай като много хора не употребяват сол, поради препоръки на различни специалисти, а и калиевият йодит се разпада при висока температура в процеса на приготвяне на храната.

Трябва обаче да отдадем дължимото на онези хора, които грижейки се за своето здраве се стараят с храната си да приемат продукти, съдържащи йод, и тези хора не са малко. Безусловно това решение е правилно, но дали е достатъчно ефективно? В съотвествие с препоръките на Световната здравна организация ежедневната норма за прием на йод е 200мкг, което количество се съдържа в 1,5 кг хляб, 5 кг месо или 250 г миди. Едва ли някой може да изяде такова количество храна.

Компанията NSP разработи биологично активна хранителна добавка „Келп“, която съдържа морски продукт, способен да осигури необходимия йод на организма – това са кафявите водорасли. Освен, че те са лидер сред морските растения по съдържание на лесноусвоим йод, в кафявите водорасли се съдържат незаменими вещества, които оказват положително влияние върху човешкия организъм. Това са множество витамини в голямо количество, минералите : молибден, манган, селен, фосфор, калций, магнезий, бром, калий. Тези водорасли съдържат рядкото вещество „Бета ситостерин“, който с лекота разгражда холестериновите отлагания по стените на съдовете. Многобройни изследвания доказват широкото върдействие на кафявите водорасли върху човешкия организъм, с чиято помощ се предотвратяват редица заболявания и се повишава продължителността на младостта.

Хранителната добавка „Келп“ успешно премахва йодния дефицит, и по този начин влияе и върху свързаните с това заболявания. Освен това, редовното приемане на Келп способства за повишаване имунитета на организма, намалява влиянето на стреса особенно за хора с нервни растройства, депресия, множествена склероза… и неблагоприятното въздействие на околната среда, подобрява функционирането на храносмилателната система, подпомага освобождаването на организма от токсините, солите на тежките метали и радионуклидите.

„Келп“ засилва перисталтиката на стомашно-чревния тракт, предотвратявайки застоя на храната, който способства развитието на много заболявания. Благодарение на подобрената фунцкция на щитовидната жлеза, в резултата на приемането на тази хранителна добавка, се стига до предовратяване на заболяването „хипотиреоидизъм, водещо до слабоумие. Способността на кафявите водорасли да разреждат кръвта, води до превенция от тромбози, атеросклероза, а техните антиоксидантни свойства водят до блокиране обравуването на злокачествени тумори.

«Келп» е много полезна за женското здраве хронителна добавка, тъй като освен йод съдържа и фитоестрогени, които нормализират хормоналния фон, а молибденът и кобалтът стимулират репродуктивната функция, как у мъжете, так и у жените. «Келп» е незаменимо лечебно- профилактично средство, осигуряващо необходимито количество йод на организма, като по този начин предотвратява множество заболявания и нарушения във функциите на органите на човешкото тяло.
Действиe:

Осигурява необходимият йод на организма

Разгражда холестеролните отлагания по стените на кръвоносните съдове

Подобрява фунцкионирането на храносмилателната система

Изхвърла токсините от организма, солите на тежките метали и радионуклидите

Повишава имунитета

Случаи, в които се препоръчва приемането на КЕЛП:

При йоден дефицит

За профилактика на хипертония, аритмия и атеросклероза

При понижено внимание, отслабване на паметта, стрес, депресия, множествена склероза, ослабване на зрението, раздразнителност….

Преждевремено старение на организма

При нарушена функция на щитовидната жлеза

При нарушение на хормоналния баланс

Опаковка «Келп» съдържа 100 капсули по 630 мг.

Приложение: възрастните – по 2 капсули сутрин  по време на хранане.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите, състояния, при кото е противопоказан прием на йода.

Продуктът «Келп» притежава Свидетелство за държавна регистрация в страните на Търговския съюз, разрешен е за производство и разпространение сред населенето.

КЕЛП!

Capturejk


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s