Защо ни трябват всеки ден биологично активни добавки!?

Без названия (2)

Съвременният свят се променя с много висока скорост. В сравнение с предците ни в нашата диета и начин на живот много неща се промениха. Съвъкупност на тези промени често влияе отрицателно върху качеството на нашето здраве.

Най-общо взето, хората ядат твърде много преработени храни. Диетата ни е обилна със захар, сол и вредни мазнини. Дори ценните от пръв поглед храни могат да бъдат лишени от съответно количество на съответни хранителни съставки поради интензифициран процес на производството им.
ДИФЕРЕНЦИРАНА ДИЕТА
Диференцираната диета е ключ за здравето. Много от нас се стараят да се хранят здравословно. Обаче все по-трудно става да се намери време за хранене пет пъти дневно и за грижа за съответни пропорции на съответни храни. Хранителната пирамида е вече по-скоро нещо, което помним от училището, но рядко прилагаме в живота. Диетичните добавки могат да бъдат отлично допълнение на хранителната пирамида.

ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА
Всеки ден всички сме подложени на контакт с огромно количество токсини, намиращи се във водата, във въздуха, в почвата, следователно, те са сигурно и в нашата храна. Не можем да избегнем чест контакт със замърсявания, затова си струва да подпомагаме организма със съответни хранителни съставки.

ПРОМИШЛЕНО ПРОИЗВОДСТВО НА ХРАНИ
Решително повечето достъпни на пазара храни произхождат от големи плантации. В такава форма на производството няма място за непредвидени фактори като, например, суша. Производителите минимизират риска от намаляване на реколтата чрез употреба на изкуствени торове и пестициди, които в по-дългата перспектива лишават почвата от микробиологичен и минерален баланс, което пък се отразява върху качеството на продуктите, произхождащи от тази почва.

ОБЩЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ
Въпреки на това, че все по-съзнателно си подбираме храните, все още повечето хора не се грижат за това, което ядат. Излишното тегло, което се касае повече от половина поляци, недостиг на витамини, съставящ проблема на 15 млн поляци са, разбира се, последици от лошо хранене. Медицинската литература говори за повече от 70 болести, основание за които лежи в храненето. Дори тези, които си дават сметка за тези проблеми имат доста трудности, за да ги избягат, тъй като съдържанието на витамини и минерали в плодове и зеленчуци все намалява. Според WHO (World Health Organization) това намаление е на нивото от 40 %.


One thought on “Защо ни трябват всеки ден биологично активни добавки!?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s