Spirulina (спирулина) „NSP“

spirulina-1*Укрепва имунната система, компенсира недостига на витамини и минерали;
*Нормализира киселинно-базовото равновесие, белтъчния и солевия метаболизъм на организма;
*Намалява холестерола и нормализира кръвното налягане;
*Стабилизира съдържанието на захар в кръвта;
*Отстранява от шлаки в тялото – тежки метали, токсини, радионуклиди;
*Нормализира метаболизма, води до намаляване на наднорменото тегло;
*Намалява умората, увеличава издръжливостта;
*Забавя процеса на стареене.

Спирулина е синьо-зелена водорасли, която расте в топли, алкални не солени води по целия свят. Като добавка, диетична храна, Спирулина, стана известно в края на миналия век, след многобройни проучвания за ефектите на Спирулина върху животни и хора Спирулина съдържа абсолютно всички вещества, необходими за нормалния живот на един човек. Като цяло, спирулина включва около 2000 витамини, минерали, аминокиселини, полиненаситени мастни киселини и ензими – е почти цялата таблица Менделеев , всичко необходимо за здравословното функциониране на тялото.
Съдържанието на протеин в спирулина достига 70%: в 10 гр. от това водорасло е същото като в килограм говеждо месо. Spirulina съдържи целулоза и мукополизахариди, приравнени към 87% от протеина. Това е особено важно за възрастните хора с намалена функция на червата. Спирулина е единственият растителен продукт, чиито протеини съдържат пълен набор от аминокиселини в необходимите пропорции, включително осем незаменими.
Липидите и сулфолипидите в състава го подсилват като имуно-укрепващ агент. В допълнение, мазнините са представени в спирулина от най-важните мастни киселини.
Съдържанието на въглехидрати в спирулина е 10-20%. Клетъчната стена на Spirulina платенсис съдържа алгинати – уникален биосъвместим полианионни (киселинени) полизахариди, които са склонни да се освободи тялото на радионуклиди и тежки метали.
В този продукт най-важните витамини са концентрирани в оптимални пропорции – естествени, синтезирани от живи клетки. Спирулина съдържа калий, калций, цинк, магнезий, манган, селен, желязо и фосфор, както и голямо количество хлорофил.
Спирулина е обогатена с макро- и микроелементи, необходими за нормалния поток на метаболитните процеси в организма. Той съдържа практически всички необходими минерали за човека, освен това тези вещества са в лесно смилаема форма. Приемането на 4 g спирулина на ден осигурява бързо повишаване на количеството хемоглобин в кръвта.
Spirulina съдържа в състава си три пигменти: каротеноиди, хлорофил и фикоцианин, които помагат на организма да се синтезират много от ензимите, необходими за регулиране на метаболизма на организма. Фикоцианинът е най-важният за човека, защото укрепва имунната система и допринася за основната функция на лимфната система – да поддържа здрави органи в тялото и да предпазва от РАК, язви и много други заболявания.

Компания НСП ви предлага уникален продукт „Spirulina“ с вички тези полезни и важни за организма действия.

spirulina2


2 thoughts on “Spirulina (спирулина) „NSP“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s