Шийтаке полезна за здравето!

gribshi6Гъба Шийтаке (Lentinus edodes) е обичайна за Япония, Китай и други азиатски държави, където тя обикновено расте по мъртвата дървесина на повалени дървета. Днес Шийтаке се смята за ценна култура и се култивира в много страни по света, включително и в Европа. Освен вкусна храна като алтернатива на обикновените култивирани гъби, Шийтаке притежава и медицинска стойност. В историята на традиционната Японска медицина се разказва как през II-III век от новата ера император Чуай получил Шийтаке и знанието за употребата й в дар от коренните жители на древна Япония. Гъбата Шийтаке обаче била позната в Китай още преди това, там тя се нарича Хуанг Мо.

Какво трябва да знаем за активните съставки на Шийтаке?

Най-ценната съставка в японската гъба е полизахаридът лентинан. Това е 1-3 бета глюкан, който показва обещаващи анти-ракови резултати.
За разика от много други анти-ракови агенти, лентинанът не атакува директно раковите клетки, а настройва имунната система срещу вредните тъкани.
Друга интересна съставка в Шийтаке е лентионинът:

Доказани ползи от приема на Шийтаке:
Антираково въздействие: Японските лекари отдавна използват усилващия ефект, който лентинанът оказва върху имунната система в борбата и с туморите. По-специално, установено е, че полизахаридът стимулира имунните клетки да произвеждат интерлевкин (подобно на Рейши) и т.нар „тумор некрозен фактор“. Различните видове рак се повлияват в различна степен от лечението с лентинан, но дори и при летален изход живителният полизахарид удължил живота на третираните пациенти с повече от 150%.

Адаптоген, възстановяваща агент: Японските физиолози използват екстракт от Шийтаке в борбата със синдрома на хроничната умора, когато последният се дължи на ниското ниво на специфични, цитотоксични левкоцити, наречени с интересното име „естествени клетки убийци“.

Имунен модулатор, имунен стимулатор: Шийтаке е известна и с благотворното си действие в борба с настинки. Гъбата стимулира производството на интерферон, който има противовирусен ефект.

Има и прекрасни резултати от лечението на деца и възрастни с продукти НСП в които влизат гъби Шийтаке.

Бесплатно!!!
Консултация, препоръки,

Решеване на здравословни проблеми с натурални продукти.
ск: zambroza777
tel: 0878869448
vaiber+359887387504
likansp@gmail.com
Lidiya Marinova


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s