Хидроцефалия.

Хидроцефалия.
Хидроцефалията представлява натрупване на гръбначномозъчна течност (ликвор) в кухините на мозъка. Събралата се течност увеличава обема на кухините и оказва натиск върху мозъчните структури. Въпреки, че хидроцефалията може да се развие във всяка една възраст тя е по-честа при кърмачета и деца.

Хидроцефалията се дължи на дисбаланс между количеството на гръбначномозъчната течност, която се образува и нейното оттичане в кръвообращението. Натрупването на гръбначномозъчна течност може да се дължи на следното: пречка при оттичането – това е най-често срещаната причина за развитие на хидроцефалия, при която има някакво препятствие по хода на течността и тя не успява да се оттича нормално.

Хидроцефалия на мозъка може да възникне у плода още докато е в утробата на майката при пороци в главния и гръбначния мозък или след прекарани инфекциозни заболявания, например цитомегаловирус, токсоплазмоза, херпес.
Хидроцефалията при по-големите се развива по различни причини. Например усложнения след сериозни заболявания като енцефалит, менингит, пороци в развитието на мозъчните съдове, генетични нарушения, черепно-мозъчна травма.
Има ли решение за тази болест?
Да има!
Има и прекрасни резултати от лечението на деца и възрастни.

Бесплатно!!!
Консултация, препоръки,

Решения на здравословни проблеми с натурални продукти.
ск: zambroza777
tel: 0878869448
vaiber+359887387504
likansp@gmail.com
Lidiya Marinova

https://nspbulgaria.wordpress.com/blog/

#здраве #енергия #сила #младост #натурални #продукти #билки #бад#нутрициология #lidiyamarinova #диета #ослабване #медицина#диагностика #конултация #препоръки #востановяванеорганизма#детоксикация #прочистване #черендроб #стомах #черво #съдове#мозок #кръв #лечение #природа #живот #благополучие #витамини


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s