Желязодефицитната анемия е много опасна!

Желязодефицитна анемия се развива тогава, когато всяка клетка на тялото – от мозъка до косата – буквално “се задъхва” от липсата на кислород. Впрочем анемията или “бледната немощ”, както са я наричали през XIX век – не е болест, а състояние, което съпътства някои заболявания.

Хемоглобинът – този компонент-пигмент на червените кръвни клетки, улавя кислорода, който вдишваме, задържа го и го разнася из целия ни организъм, за да може всяка наша клетка да диша. Но той може да прави такива подвизи само в присъствието на желязо, от което има нужда постоянно. Какво става, ако имаме недостиг на желязо в организма? Хемоглобинът не може да прави икономии, той живее на “пълни обороти” и винаги взема от кръвта толкова желязо, колкото му е необходимо. Ако в даден момент дозата не му е достатъчна, той изразходва резервите от желязо в черния дроб, далака и кръвта. А след това ще заживее в немотия и ще съществува в зависимост от количеството, което вие му осигурите. За вас това означава, че косата, ноктите и други не толкова важни от гледна точка на природата органи ще получават всеки ден по-малко и по-малко кислород – най-важно е сърцето и мозъкът да не гладуват …

За да не доведете нещата до анемия, уловете проблема още на етапа недостиг на желязо. За това е достатъчно веднъж годишно да си правите изследване на кръвта. Хемоглобин под 137 г/л при мъжете и под 122 г/л при жените означава, че трябва да се справяте с анемията.

Проверете във форма ли е организмът ви.

70% от хората чувстват симптомите на недостиг на желязо тогава, когато той е в разгара си, а в самото начало не го забелязват.

Профилактиката може да предотврати 100% от АНЕМИЯ .

Най-добрият начин да правете профилактика за здравето ви, да не закаснявате.

Ако имате вече проблеми и не знаете откъде да започнете, свържете се с нас :

Компанията НСП предлага уникални продукти за решаване на този проблем. Специално подбрани програми, създадени от специалисти-професионалисти за ваше ЗДРАВЕТО!

Решение има!!!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s