Витамин E (токоферол)

Витамин Е – принадлежи към групата на мастнорастворимите витамини, не се разтваря във вода, почти не реагира на кислелини, на основи и висока температура.

Що се отнася до полезните свойства на витамин Е, той е просто удивителен, без този витамин е немислим нито един от биохимичните процеси в организма, било то и най-незначителния..

Ползата от токоферола се заключава в поддържане оптималното фунциониране на всички системи в организма на човека, а така също, витамин Е, успешно се бори със стареенето, активно предоствратява патологичните процеси на пероскидацията.

Дефицитът на който е да е витамин в организма може да доведе до достатъчно сериозни проблеми, но недостигът на токоферол се отразява изключително силно върху нашия организъм.
Важно е да се знае и това, че наличието на витамин E може да компенсира недостига на някой от други витамини в организма.

Витамин E – е уникален и много силен антиоксидант, той предпазва клетъчната мембрана от разрушителното въздействие на свободните радикали, понижава нивото на холестерола, предотвратява преждевременното стареене и много добре възпретяства появата е развитието на раковите заболявания.

Токоферолът благотворно влияе на здавето на кожата – той взема участие в синтеза на еластичните влакна и колагена, благодарение на което елиминира появилите се страрчески пигментни петна, засилва регенерацията на клетките на кожата, в резултат на което, тя става по-еластична, отлично поддрържа влажността на кожата, запазва свежестта й, води до подмладяване и дълголетие.

caps-e

Витамин E от компания НСП!

Показания за приемане на токоферол:

Хормонални нарушения.
Безплодие при жени и мъже.
Гинекологични проблеми.
Тежко физическо натоварване.
Склонност към инфаркт на миокарда.
Лечение на ракови заболявания.
Възтановяване след продължително боледуване, операци и химиотерапия.
Алкохолизъм и пристрастеност към тютюнопушенето.
Функционално разстройство на черния броб, жлъчката и задстомашната жлеза /Панкреас/.
Болести на нервната система.
За Профилактика на развитието на болестта на Алцхаймер, на Паркинсон…

Состав 1 капсулы:

Витамин Е (d-alpha-tocopherol,)

180 капсули на


2 thoughts on “Витамин E (токоферол)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s