Келп

Действиe:

Осигурява необходимият йод на организма

Разгражда холестеролните отлагания по стените на кръвоносните съдове

Подобрява фунцкионирането на храносмилателната система

Изхвърла токсините от организма, солите на тежките метали и радионуклидите

Повишава имунитета

Случаи, в които се препоръчва приемането на КЕЛП:

При йоден дефицит

За профилактика на хипертония, аритмия и атеросклероза

При понижено внимание, отслабване на паметта

Преждевремено старение на организма

При нарушена функция на щитовидната жлеза

При нарушение на хормоналния баланс

 Основните последици от дефицит на йод в човешкия организъм се изразяват в нарушение на функцията на щитовидната жлеза, ранната смъртност , вродените патологии, физическата и умствената изостаналост у децата.

За съжаление, статистиката в това отношение не е успокоителна – всеки пети човек на планетата изпитва недостиг на йод, в по-малка или по-голама степен. Това е свързано с намаленото съдържание на този елемент в храната, водата и обработваемите земи.

Безусловно, от изключително важно значение за нормалното функциониране на щитовидната жлеза е оптималното съдържание на йод в нашия организъм, тъй като от това зависи не само функционирането на имунната система, но също така и работата на мозъка, хормоналния баланс и редица други важни процеси. Прозвеждания от щитовидната жлеза хормон „тироксин“, контролира процеса на дишането на клетките, обмяната на енергията и изхърлянето на вредните елементи от клетките. Дефицитът на тироксин води до тежки последствия. Това може да доведе до хипертония, аритмия, атеросклероза, понижено внимание, влошаване на паметта. Това, което е най-важно да се знае е , че 65% от тироксина е йод.

Недостигът на йод основно влияе върху работоспособността, води до болки в мускулите и до появяване на отоци.

Правителствата на много страни, отчитайки глобалността на пробрема, се опитват на държавно ниво да прилагат програми за повишаване приемането на йод от населението. Така в много страни се продава йодирана готварска сол, но тази мярка не е достатъчно ефективна, тай като много хора не употребяват сол, поради препоръки на различни специалисти, а и калиевият йодит се разпада при висока температура в процеса на приготвяне на храната.

Трябва обаче да отдадем дължимото на онези хора, които грижейки се за своето здраве се стараят с храната си да приемат продукти, съдържащи йод, и тези хора не са малко. Безусловно това решение е правилно, но дали е достатъчно ефективно? В съотвествие с препоръките на Световната здравна организация ежедневната норма за прием на йод е 200мкг, което количество се съдържа в 1,5 кг хляб, 5 кг месо или 250 г миди. Едва ли някой може да изяде такова количество храна.

Компанията NSP разработи биологично активна хранителна добавка „Келп“, която съдържа морски продукт, способен да осигури необходимия йод на организма – това са кафявите водорасли. Освен, че те са лидер сред морските растения по съдържание на лесноусвоим йод, в кафявите водорасли се съдържат незаменими вещества, които оказват положително влияние върху човешкия организъм. Това са множество витамини в голямо количество, минералите : молибден, манган, селен, фосфор, калций, магнезий, бром, калий. Тези водорасли съдържат рядкото вещество „Бета ситостерин“, който с лекота разгражда холестериновите отлагания по стените на съдовете. Многобройни изследвания доказват широкото върдействие на кафявите водорасли върху човешкия организъм, с чиято помощ се предотвратяват редица заболявания и се повишава продължителността на младостта.

Хранителната добавка „Келп“ успешно премахва йодния дефицит, и по този начин влияе и върху свързаните с това заболявания. Освен това, редовното приемане на Келп способства за повишаване имунитета на организма, намалява влиянето на стреса и неблагоприятното въздействие на околната среда, подобрява функционирането на храносмилателната система, подпомага освобождаването на организма от токсините, солите на тежките метали и радионуклидите.

Келп“ засилва перисталтиката на стомашно-чревния тракт, предотвратявайки застоя на храната, който способства развитието на много заболявания. Благодарение на подобрената фунцкция на щитовидната жлеза, в резултата на приемането на тази хранителна добавка, се стига до предовратяване на заболяването „хипотиреоидизъм, водещо до слабоумие. Способността на кафявите водорасли да разреждат кръвта, води до превенция от тромбози, атеросклероза, а техните антиоксидантни свойства водят до блокиране обравуването на злокачествени тумори.

«Келп» е много полезна за женското здраве хронителна добавка, тъй като освен йод съдържа и фитоестрогени, които нормализират хормоналния фон, а молибденът и кобалтът стимулират репродуктивната функция, как у мъжете, так и у жените. «Келп» е незаменимо лечебно- профилактично средство, осигуряващо необходимито количество йод на организма, като по този начин предотвратява множество заболявания и нарушения във функциите на органите на човешкото тяло.

Опаковка «Келп» съдържа 100 капсули по 630 мг.

Приложение: възрастните – по 1 капсула в ден по време на хранане. Продолжителност на приема – 1 месец. След 2-3 месеца приемът може да се повтори.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите, състояния, при кото е противопоказан прием на йода, бременност, кърмене.

Продуктът «Келп» притежава Свидетелство за държавна регистрация в страните на Търговския съюз, разрешен е за производство и разпространение сред населенето.